-->

9. april 2008

Ny smstjeneste fra SAS

SAS innfører en helt ny varslingstjeneste basert på sms, for sine reisende. Denne uken starter SAS sin nye mobiltjeneste som gir passasjerene beskjed om flyet er i rute eller forsinket. Et par timer før du skal reise får du en sms om at flyet er i rute, og hvilken utgang flyet står ved. Hvis det oppstår en forsinkelse vil du umiddelbart få beskjed om dette på sms.

Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i SAS Norge sier at alle som har registrert mobilnummeret i bestillingen sin vil få denne servicen fra SAS helt gratis, du får statusen for ditt fly sendt til mobilen, enten du er på Flytoget, i taxfreebutikken eller sitter ved utgangen. I vinter har SAS-passasjerer som har reist til Trondheim testet ut teknologien, og kundene har vært veldig fornøyde med denne servicen.- Vi har tidligere brukt denne teknologien bare til abonnenter, men på bakgrunn av positiv tilbakemelding fra våre kunder vil alle våre 10 millioner passasjerer etter hvert få denne servicen, sier Midteide videre.

Flyselskapene har fått kritikk for at det er vanskelig å få informasjon på flyplassene, særlig når været har skapt store problemer i flytrafikken. SAS har utviklet denne mobilteknologien for at kundene skal få bedre informasjon om sitt fly også i slike situasjoner. I testen som har pågått sa nær 90 prosent av passasjerene at de ville ha denne servicen fra SAS. Hvis du som passasjer ikke ønsker dette til din mobil kan enkelt stoppe tjenesten ved å sende en melding tilbake til SAS.

Norwegian skal være i gang med å utvikle et tilsvarende system, men kan ikke si noe om når en lignende tjeneste eventuelt kommer.

Foto: SAS

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart