-->

8. april 2008

Papirbilletten forsvinner

1. juni er det slutt, flyselskapenes organisasjon, IATA (International Air Transport Association), har bestemt at fra denne datoen skal det ikke lenger utstedes papirbilletter, kun elektroniske.

I praksis betyr ikke den nye bestemmelsen så mye, da de aller fleste flyselskapene og reisebyråene allerede opererer med elektronisk billett, og har gjort det i flere år, dette er noe de fleste reisende er vant med.
Forskjellen fra 1. juni er at flyselskapene og reisebyråene ikke lenger skal utstede de gamle papirbillettene.

Den elektroniske billetten, den du får på e-post eller sms, er i praksis enerådende i dag som dokumentasjon ved kjøp av reiser. Den elektroniske billetten er en like sikker måte å reise på som med den gamle papirbilletten i hånden. I dag kreves det i praksis ikke mer enn at du kan legitimere deg overfor flyselskapet for å kunne gå ombord, det anbefales likevel at du som dereisende tar med deg en print av den elektroniske billetten flyselskapet sender på mail, på den måten har du en skriftlig dokumentasjon på reiserute, valg av terminal og fremmøtetidspunkt. Innenlands holder det med for eksempel førerkort eller bankkort, men utenlands bør du helst ha pass som legitimasjon.

Har du fått utstedt papirbillett til en planlagt flyreise etter denne datoen? Den billetten kan kan du ta med deg til flyplassen og bruke, sammen med gyldig legitimasjon. Flyselskapene har anledning til å utstede flybilletter helt fram til 31. mai.

Selv om du ikke lenger får en fysisk billett, er det fremdeles mulig å kjøpe flyreiser i en skranke eller via et reisebyrå, akkurat som før, den eneste forskjellen er at du bare får en bekreftelse per mail eller sms istedenfor en gammeldags billett.

De forskjellige flyselskapene har flere løsninger for innsjekk med elektronisk billett, som; internett, sms, wap på mobilen, innsjekkingsautomat og naturligvis skranke for dem som vil benytte det. Kontakt eventuelt ditt selskap for å finne ut hva de tilbyr, eller se selskapenes nettsider for mer informasjon.

Illustrasjonsfoto


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart