-->

21. april 2008

Pakk kofferten smart

Det er lurt å pakke kofferten med en viss grad av system og logikk. Da blir kofferten mer stabil å trille, og klærne ikke så krøllete.

Dagens kofferter er vesentlig mer stabile å trille enn for noen år siden. Likevel er det lurt å pakke slik at de tyngste reiseeffektene kommer nærmest hjulene på kofferten. Og motsatt; de letteste lengst vekk fra hjulene og nærmest bærehåndtaket.Pakk reisebagasjen smart
Klærne bør du pakke lagvis, med skjortene helt på toppen. Klær som ikke skal krølles, slik som en dressbukse, bør du legge utstrakt med gensere og andre klær oppå. Så brettes buksebena og linningen over disse klærne, og dermed minsker sannsynligheten for skarpe bretter der de ikke skal være.

Pølsemetoden
Et annet alternativ kan være å rulle sammen klær som ikke skal krølles som pølser. En annen fordel med det, er at klærne blir mer kompakt pakket. Belter legges rundt ytterkanten av kofferten.


Plagg du vil være ekstra forsiktig med
Skjorter og bluser bør du legge i rommet som ofte finnes i lokket på kofferten. Det er lurt å legge sokker, lommetørklær og andre småplagg inn i kraven på skjortene. På den måten forhindrer du at kraven klemmes flat under reisen.

Andre lure tips
Unngå å legge knusbart materiale i reisebagasje som skal sjekkes inn på fly. Er det håndbagasje som pakkes, kan det være lurt å legge en genser eller en jakke øverst og lett tilgjengelig. Kjekt hvis det skulle være kaldere på flyet eller ved ankomst enn det man hadde forventet.
Pakk kremer, såpe og annet flytende materiale inn i en tett plastpose. Hvis uhellet skulle være ute, slipper du å få alt i kofferten tilsølt.


Reisetips:
Ta ut batteriene
Dersom du skal ha med elektronisk utstyr av noe slag, er det like greit å ta ut batteriene når du pakker ned gjenstanden. Da er du sikker på at utstyret ikke skrur seg på i løpet av reisen.
Kilde: koffert.nowww.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart