-->

25. juni 2008

Få katastrofe- og terrorvarsel på mobilen

Turister som er opptatt av trygghet på ferie, kan nå få direktevarsling om naturkatastrofer, terror, epidemier og krig direkte på sms.
Tjenesten tilbys av TrygVesta i samarbeid med Trondheimsbedriften AidCom. Informasjonen sendes til din mobiltelefon via sms.
Du registrerer selv hvor du skal og hvor lenge du skal være der. Du vil da motta meldinger som gjelder området du reiser til. Reiser du for eksempel til Thailand, vil du få oppdateringer om hendelser som angår sikkerheten i Thailand og de spesifikke områdene du har oppgitt at du oppholder deg i.

Følgende kategorier inngår i meldingstjenesten:

  • Naturkatastrofer og ekstremvær
  • Terror og krigshandlinger
  • Helserelatert informasjon, for eksempel smittefare og epidemier
  • Politiske uroligheter
  • Andre hendelser som kan påvirke risikobildet

Meldingene er på norsk eller engelsk, avhengig av hvem det er som først registrerer at en hendelse har oppstått og melder fra via nyhetsmedier eller andre kanaler.

Ikke uproblematisk
Foreløpig oppgis abonnenttallet til ca. 2.500. Dårlig mobildekning, forsinkelser i systemet, mange operatører og forskjellige frekvenser (ikke minst i USA) er elementer som kan gjøre meldingstjenesten usikker for norske mobilabonnenter. -Vi satser på å dytte ut meldingene innen det har gått fem minutter fra hendelsen er blitt kjent, sier daglig leder Peder Kvendset. Han tror at dette vil være tidsnok, også i tilfeller der store hendelser etterhvert blokkerer nettet, slik det gjorde etter tsunamien og bombene i London. -Vi satser på å benytte er stort nok tidsvindu før nettet bryter sammen, sier Kvendset. I ekstreme situsjoner kan meldingstjenesten også bli brukt av norske myndigheter for å varsle nordmenn som befinner seg i farefulle omgivelser.

For registrering, send denne kommandoen via sms:

TRAVEL sted fra dato til dato
eks. TRAVEL London 2306 2806
Meldingen sendes til nummer 2097.


Flere fly- og reisetjenester for mobilen finner du her.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart