-->

11. september 2008

Norwegian har flere planer for Rygge

Norwegians nye høstruter fra Rygge markerer begynnelsen på en langt mer omfattende satsing. Neste vår vil flyselskapet ha tre basefly på Rygge. Et tredje basefly kommer, og etterhvert vil det bli økt kapasitet innenlandsrutene.

Fra 30. oktober starter Norwegian daglig flyginger – unntatt lørdag – til Trondheim, Stavanger og Bodø og derfra videre til Tromsø. Da Norwegian tirsdag presenterte sine nye destinasjoner fra Rygge, var det mange som ventet både på flere avganger til Bergen og en ny rute til København.– Per i dag har vi ikke kapasitet til å sette inn et fly til på Bergen. Det kan først komme til våren. Da vil vi også gå for to daglige avganger til Stavanger. Vår satsing på Rygge vil være formidabel, fremholdt kommersiell direktør Daniel Skjeldam på tirsdagens pressekonferanse på Moss Lufthavn Rygge.Avgangene til Stavanger går i første omgang kun på kveldstid. Skal dette bli en rute for næringslivet, må Norwegian sette opp en morgenrute. Det kommer da også til å skje etter alt å dømme til våren.Skjeldam kunne også forespeile at man fra Rygge vil splitte Bodø/Tromsø-ruten opp i to separate avganger.– For oss en Nord-Norge-satsingen fra Rygge en test, men vi har stor tro på at vi her skal lykkes, og ser for oss to separate ruter fra neste år, sier Skjeldam.

Nei til København
Det Norwegian derimot ikke er så tent på, er å starte flyginger til København fra Rygge.– Det vi erfarer er at de som ønsker seg en rute til København fra Rygge, gjør det for å kunne komme seg videre ut i verden. Vi er ikke noe nettverksselskap, og kommer derfor ikke med det første til å satse på en rute til Danmark, sier Daniel Skjeldam som legger til at Norwegians samarbeid med danske Sterling ikke er av en slik karakter at man kan bruke Kastrup som et nav. Moss Lufthavn Rygge er imidlertid helt avhengig av å få en rute til København dersom man skal stagge de mest utålmodige næringslivslederne. Flyplassen som næringslivet eier 80 prosent av, vil ha mer valuta for pengene.– Vi jobber med saken, og målet er at vi i løpet av våren kan ha et nettverksselskap på plass på Rygge, sier adm.dir. Pål Tandberg i RSL. For Tandberg var tirsdagens rutenyheter fra Norwegian likevel svært så gode nyheter.

Hele Østlandet
– Nå vi nå får et så bra tilbud, tror vi dette er noe som næringslivet på hele Østlandet vil benytte seg av. Vi arbeider med å få på plass en lojalitetserklæring med NHOs medlemsbedrifter om at de skal benytte seg Rygge så sant flyplassen har et tilbud. Nå burde grunnlaget for det være lagt, sier Tandberg som karakteriserte tirsdagen som en stor dag for flyplassen.

Kutter lange ruter
Samtidig som Norwegian satser tungt på de kortere rutene på Rygge, kutter selskapet betydelig ned på de lange rutene. Årsaken til det er de høye drivstoffprisene. Selskapet vinterstenger rutene til Antalya, Valencia, Athen og Istanbul mens Las Palmas legges på is. Rutene til Barcelona og Beograd flyttes med virkning fra 30. oktober til Gardermoen. (Moss Avis)

Foto: Marius Grøndahlwww.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage