-->

10. september 2008

Rygge-Gøteborg fire ganger om dagen

City Airline vil fly fire ganger daglig mellom Rygge og Gøteborg fra neste år. - Grunnlaget er der, mener eier Lars Magnusson. Widerøe flyr nå fem ganger om dagen mellom Gardermoen og Gøteborg, og bruker 55 minutter med propellfly. Det vil Magnusson slå.
Det er ulogisk å kjøre til Gardermoen for å fly til Gøteborg. Våre jetfly skal gjøre unna Rygge-Gøteborg på 20 minutter. Det vil næringslivet forstå er riktig, mener Magnusson.

Planlegger
Ruten Rygge-Gøteborg er på planleggingsstadiet, men i følge Lars Magnusson er det utvilsomt at den kommer i gang.
- Vi jobber med faktagrunnlaget, men ruta skal i gang i løpet av 2009. Vi vil ha en tidlig avgang på morgenen, deretter avganger på formiddag, ettermiddag og kveld, slår han fast.
City Airline disponerer fem brasilianske 49-seters jetfly. Selskapet har ruter fra Gøteborg til England, Frankrike, Tyskland, Tsjekkia og Litauen, i tillegg til innenriksruter i Sverige.
For å betjene Rygge er det meningen å etablere et eget flyselskap, som skal leie fly av City Air. Andre destinasjoner i Norge kan også være aktuelt.

Viktige regioner
Ideen bak en shuttlerute mellom Rygge og Gøteborg er at det trengs en sterkere forbindelse mellom industriregionene Østlandet/Østfold og Gøteborg.
- Gøteborg er den viktigste industriregionen i Sverige. Det er et stort marked for en slik rute så lenge den tilpasses næringslivets behov, sier Lars Magnusson.
City Air har et nært samarbeid med Volvo. I følge Magnusson er selskapets rute til Lyon i Frankrike satt opp for å frakte Volvo-ansatte til fabrikken der.
- Vi må fly på de tidene og stedene forretningsfolk vil, og ikke omvendt. (NRK)

annonse


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart