-->

6. september 2008

Widerøe fester grepet på Torp

Widerøe overtok Norsk Air for snart 20 år siden, og har etter en vanskelig start nå stor suksess på Sandefjord Lufthavn Torp. Den offensive satsing på Torp bærer nå frukter. Det er blitt en stor virksomhet som i 2007 gikk i pluss.

– Det var tøffe tider da vi overtok Norsk Air, men nå går ting veldig bra på Torp, sier den nye administrerende direktør Lars Kobberstad (46). Han kjenner flyplassen godt da han var der noen år på begynnelsen av 1990-tallet.

Widerøe har ukentlig 116 flygninger til og fra Sandefjord Lufthavn. 39 til Bergen, 30 til København, 25 til Stavanger og 22 til Trondheim.Antallet ansatte på Torp har økt betraktelig, og det en nå også stor service og vedlikeholdsavdeling der. Antallet ansatte er nå ca. 300.– Torp er viktig for Widerøe, og i fjor omsatte vi for rundt 400 millioner her, og oppnådde et resultat på over 11 millioner, forteller konsernsjefen.

Problemer i bransjen
Kobberstad legger ikke skjul på at det er vanskelige tider i flybransjen. – Vi har også hatt våre egne problemer ved at vi var nødt til å kjøpe inn nye fly. I tillegg har alle flyselskapet fått store problemer med høye drivstoffpriser, og at folk er med tilbakeholdne med å bruke penger på bil, bolig og reiser. Å reise så billig som det har vært mulig de siste årene er nok en epoke som er over. Lavpriskonseptet kommer til å endre seg, tror Kobberstad

– Hvordan klarer Widerøe seg i dette situasjon?– Også vår eier, SAS, sliter, men konsernet har likevel solid økonomi. Vi i Widerøe har nå anskaffet moderne og miljøvennlige fly, og fra Torp flyr vi til populære destinasjoner. Men det er viktig at vi også fornyer oss slik vi nå gjør med et helt nytt servicekonsept hvor vi gjør reisen mer behagelig, og hvor vi utvider servicen om bord. Vi har også en ny portal som gjør det mulig å bestille reiser og får informasjon via mobiltelefon. Vi har også tatt i bruk et nytt kommunikasjonssystem mellom bakke og fly hvor vi har kontakt under hele flyturen, forteller Kobberstad

– Aktuelt med nye ruter fra Sandefjord Lufthavn?– Ikke noe på nåværende tidspunkt, men vi vurderer stadig mulighetene. I den senere tid har mange selskaper rundt i Europa gått dukken, og her hjemme har både Kato Air og Coast Air parkert sine fly for godt. Det viktigste er at vi driver bra, og det har vi lagt grunnlaget for, sier Kobberstad til slutt. (Tønsbergs Blad)

Foto: Chr. Langvatn

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart