-->

20. oktober 2008

Enklere innsjekk på Rygge

Som første flyselskap i verden tar Norwegian i bruk personvernvennlig biometri.
Norwegian har inngått samarbeid med Braathens IT Solutions og GenKey om å utvikle løsninger for raskere og sikrere ombordstigning på flyene. I perioden 3.–14. november tester selskapet ut ombordstigning ved bruk av "neste generasjons biometri" på utvalgte avganger fra Rygge flyplass.Norwegian følger opp satsningen på forenklet passasjerhåndtering på flyplassene og har valgt Braathens IT Solutions, som leverer IT-systemer til flyindustrien, og GenKey, som leverer løsninger basert på biometri, til samarbeidspartnere for utvikling av neste generasjons løsninger for raskere og sikrere ombordstigning på selskapets fly.

- Vi har som mål å utvikle det enkleste og mest effektive konsept for våre reisende. Som første flyselskap i verden tar Norwegian i bruk "Biometric Encryption", en teknologi der det ikke på noe tidspunkt lagres sensitive opplysninger om passasjerene. - Vi vet at våre kunder er opptatte av personvern, og denne teknologien åpner for nye anvendelser av biometri, samtidig som vi tar hensyn til dette, sier Bjørn Erik Barman-Jenssen, leder for stasjonsavdelingen i Norwegian.

I dag benytter nærmere 85 % av våre kunder selvbetjent innsjekk via våre moderne innsjekksautomater. Den biometriske løsningen kombineres også med automatisert ombord­stigning ved en såkalt ”turnstile” eller ”vendekors” som gjør ombordstigningen enda raskere. Med denne satsningen effektiviseres ombordstigningen, og vi muliggjør selvbetjening også her. Vi vet at våre kunder setter stor pris på å unngå køer og å komme raskt om bord på våre fly. Vi arbeider hardt for å imøtekomme dette ønsket og samtidig tilby en positiv reiseopplevelse. Løsningen tilfredsstiller myndighetenes krav om å sikre at personen som leverer bagasje er den samme som går om bord i våre fly, avslutter Barman-Jensen.

I november vil norwegian teste framtidens biometriløsning på Rygge og prosjektleder Lars Näppä sier at forutsatt vellykkede tester vil de kunne gjennomføre installasjoner til våren 2009.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart