-->

23. oktober 2008

Fra Oslo til Philadelphia

Gardermoen får ny direkterute til USA. Til våren starter US Airways en rute mellom Gardermoen og Philadelphia.
Selskapet hadde valget mellom å starte den nye ruten til Skandinavia fra Oslo eller København. 10-års jubilanten Gardermoen vant.
Suksess
Ifølge det danske nettstedet Travelbroker.dk skal ruten starte den 21. mai, (fra Oslo 22. mai). Ruten skal flys med en Boeing 757 med 176 seter, og det er lagt opp til at ruten skal flys daglig til den amerikanske storbyen.
Med denne nye ruten vil Oslo få sin andre daglige direkterute til USA. Fra før av flyr det amerikanske selskapet Continental daglig mellom Oslo og New York. Denne ruten har vært en suksess for Continental, og regnes i dag for å være en av de beste selskapet har til Europa.
På denne bakgrunn har US Airways valgt å satse på Oslo når det nå skal starte nok en Skandinavia-rute. Fra før av flyr US Airways fra Arlanda ved Stockholm til Philadelphia.

SAS-familien
Ruten fra Oslo skal ta av klokken 13.00 og lande i USA klokken 15.45 lokal tid. Avagng fra Philadelphia blir klokken 20.30 lokal tid, for å lande i Oslo 10.35.
US Airways er en del av flyselskapsalliansen Star Alliance, der SAS også er. Dermed vil norske kunder kunne opptjene EuroBonus-poeng på ruten.
Salget av billetter skal ifølge travelbroker.dk starte lørdag 25. oktober.

Plass til flere
Jo Kobro, informasjonssjef på Oslo Lufthavn, er svært glad over at US Airways valgte Oslo og Norge for sin neste Skandinavia-rute. Forbindelsen er i første omgang planlagt som er sommerrute.
- Vi har en trafikk på rundt 600.000 reisende hvert år som skal til ulike deler av USA. Så vi har plass til flere selskaper i tillegg til Continental og nå US Airways. Det er liten konkurranse om direkteruter det store passasjerantallet tatt i betraktning, sier Kobro.
Philadelphia er en viktig historisk by i USA, og byen har mange museer og institusjoner som understreker byens historiske betydning. Byen var også USAs første hovedstad og den største byen i USA, før den ble overhalet av Boston og New York.
Klimaet i Philadelphia er et typisk østkystvær, med varme somre og lange vintre. (aftenposten.no)

Foto. daylife.com

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart