-->

4. november 2008

Innlandsrutene ga Rygge et løft

En flying start på innenlandsdestinasjonene! Det er flyplassledelsens klare inntrykk etter at Norwegian i forrige uke åpnet fire nye innenlandsruter fra Moss Lufthavn Rygge.


– Trafikken på flyplassen både ved avgang og ankomst har økt betydelig og jeg er ikke i tvil om at mange etter hvert ser hvor effektiv flyplassen er, sier administrerende direktør Pål Tandberg. Flyplassen har brukt flere millioner kroner på markedsføring samtidig med Norwegians satsing innenlands fra Rygge.

– Men det er ikke helt enkelt å komme seg til og fra Fredrikstad med eksempelvis buss?
– Jeg legger ikke skjul på at det er litt tungvint for reisende til og fra Fredrikstad, sier Tandberg. – Ikke et vondt ord om NSB og Østfoldbanen, men vi må nok nå sørge for at vi kan sluse busser sørfra inn på en stikkvei fra E6, ellers blir det fire kilometer ekstra hver gang en rutebuss skal innom flyplassen, avslutter han.

En flypassasjer som fredag kveld kom til Rygge med et nesten fullbooket Stavangerfly, sier til Fredrikstad Blad at han hadde gjerne sett at det sto en bussrute klar for avgang mot Fredrikstad på samme måte som det gjør i retning Oslo.

På denne strekningen sørger Rygge-ekspressen for avganger tilpasset både avgangs og ankomsttidene. Det er selskapet UniBuss (tidligere Sporveisbussene) som driver Rygge-ekspressen. Markedssjef Espen Hveem opplyser at man har en konsesjon for ruten til Oslo.
– Vi har hele tiden markedet under oppsikt og ser jo at innlandsrutene med Norwegian gis oss et løft.
– Jeg er veldig overrasket over trafikkøkningen og flere avganger med våre busser har meget godt belegg, sier Hveem.– Vi skulle gjerne kjørt sørover mot Fredrikstad også, men det får vente inntil videre, sier markedssjefen.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart