-->

28. november 2008

SAS kutter mer

I dag ble det kjent at SAS må kutte mer i ruteprogrammet sitt, for å spare og få ned kostnadene. Denne gangen er det typiske fritidsdestinasjoner rundt Middelhavet som kuttes. De rutene som nå forsvinner skulle tilbake på selskapets sommerprogram i 2009, og noen skulle startet opp allerede ved påsketider.

SAS regner med at nordmenn vil reise betydelig mindre neste år, og selskapet tilpasser rutene deretter. Fler av rutene som nå legges ned, flys bare enkelte dager i uken.

De destinasjonene som nå forsvinner er:
Napoli, Ibiza, Tenerife, Funchal, Malta, Bilbao, Chania, Sevilla, Lisboa og Athen. De to siste er helårsruter, men SAS opplyser at man fortsatt kommer seg til Athen via København, og det er mulig å fly med TAP Portugal til Lisboa.

TAP Portugal skal forøvrig øke trafikken fra Oslo førstkommende januar.

Sammen med disse rutene er Lyon i Frankrike og spanske Valencia lagt ned. Berlin forsvinner fra SAS sitt rutenett i desember. Til sommeren blir det heller ingen flyvning mellom Oslo og Lakselv, samt at SAS tidligere i år trakk seg fra Bardufoss, da Forsvaret skrev kontrakt med Norwegian om frakt av militært personell til og fra denne destinasjonen.

SAS opplyser i dag også at en ikke kan utelukke at det kommer flere kutt i rutenettet, men det kan også bli introdusert nye ruter før neste sommer. Selskapet sier avslutningsvis at det også kan komme endringer i frekvensene på eksisterende rutene.
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart