-->

14. januar 2009

Air Oslo flyr til høsten

Til høsten lover flyentusiasten Lars Magnusson være i luften med flyselskapet Air Oslo som skal trafikkere strekningen Rygge – Göteborg.
Nå er Magnusson godt i gang med å sette opp rutetabeller for flygingene. Svenske Lars Magnusson som eier flyselskapet City Airline sa så sent som i oktober at han tok sikte på å opprette en flyrute mellom Rygge og Göteborg til høsten. Det målet står fortsatt ved lag.


Rygge og Stavanger
– Vi har kartlagt behovet. Vi kommer til å starte med direkte flyginger Rygge-Göteborg og Stavanger- Göteborg. Nå skal nå gå i gang med å se på rutetabellene. Det er mye som skal klaffe. Det er et stort apparat som skal på plass, sier Lars Magnusson til Moss Avis.

For å lette oppstarten og minske risikoen ved etableringen av det nye flyselskapet, kommer Magnusson til å inngå et joint venture med et eksisterende større svensk flyselskap.
Man tenker seg videre en utbygging av desentraliserte markedsføringsselskaper. Flyforbindelsen Rygge – Göteborg vil bli opererte gjennom selskapet Air Oslo, mens Stavanger-ruten vil bli styrt av selskapet Air Stavanger.

Bergen
– Vi vurderer sterkt Bergen, men Bergen ligger nord for Oslo og derfor er det mer naturlig at de bruker Gardermoen. Å få folk til å fly fra Stavanger derimot, tror vi vil bli langt enklere. Men det er ikke umulig at vi kan komme til å fly fra Bergen. Også Trondheim kan bli vurdert. Det er ikke avgjort ennå. Vi ønsker ikke å forhaste oss, sier Magnusson.

Flere ruter
Det som er sikkert er at Magnusson parallelt med åpningen av rutene til Rygge og Stavanger, vil etablere flere nye ruter i Sverige og Danmark med tanke på maksimal utnyttelse av Landvetter flyplass i Göteborg som et trafikknav.
Det er opprettet et styre for å ta seg av den videre prosessen. Hva slags type fly og hvor ofte flyene skal gå, vil ikke Magnusson gå inn på.
– Det er mange detaljer jeg ikke nå kan svare på, sier Lars Magnusson.
At det er et behov for flyforbindelse mellom Rygge og Göteborg er klart.
– Vi må bare sette inn fly med rett kapasitet. Hånden må passe til hansken, sier Lars Magnusson til Moss Avis.

Les også: Svensk take-off fra Rygge først om et år


Foto: ukjent

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart