-->

30. januar 2009

Flytoget forsinket? - få regningen dekket

Visste du at Flytoget betaler ny flybillett dersom togforsinkelse fører til at du mister flyet? Flytoget gir både utlegg for togbillett og ombookingsgebyr tilbake dersom toget er minst en halv time forsinket til flyplassen. Dersom det ikke er mulig å booke om billetten, får du kjøpt ny for Flytogets regning. Ifølge Aftenposten kostet garantien Flytoget i overkant av 2,5 millioner kroner i fjor.


- Vi har veldig få forsinkelser. I fjor var 96 prosent av togene i rute. Derfor kan vi også ha en raus reisegaranti, sier kommersiell direktør Sverre Høven i Flytoget til avisen.

Rundt 1.000 passasjerer fikk ny flybillett av Flytoget i 2008.

Her er hele garantien fra Flytoget (ekstern lenke)
"Flytogets viktigste kvalitetsområde er din garanti og sikkerhet for at du rekker flyet. Derfor anstrenger vi oss alltid for å bringe våre passasjerer presist til og fra Oslo Lufthavn i henhold til tidtabellen. Dersom det oppstår et avvik med forsinkelser vil de gjeldende bestemmelsene i Flytogets Transportvilkår komme til anvendelse. Flytoget vil normalt skaffe alternativ transport eller erstatte alle dokumenterte kostnader for hurtigst mulig transport frem til Oslo Lufthavn. Dersom forsinkelsen overstiger 30 minutter i forhold til Flytogets oppgitte ankomsttid og du ikke rekker flyet vil Flytoget dekke utgifter til ny flybillett. Vårt krav er at du har en flybillett som ikke er ombookningsbar og har tatt et tidlig nok flytog i henhold til flyselskapenes fremmøtetider.

Normalt vil våre passasjerer i situasjoner med reisegaranti få en rekvisisjon til flyselskapets billettkontor og betaling for billetten blir fakturert direkte til Flytoget. Husk at du som passasjer selv har ansvaret for å ta et tidlig nok flytog for fremmøte i følge flyselskapenes oppgitte tider før flyavgang. Tiden du trenger varierer mellom 30 og 60 minutter og avhenger av destinasjon, flybillettklasse og om du skal sjekke inn bagasje. Seneste tid for boarding til fly er alltid tidligere enn flyavgangstid oppgitt i tidtabeller." (hegnar.no)

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart