-->

8. januar 2009

"Ta innersvingen på flyselskapet"

Ta innersvingen på flyselskapene, lur dem når de prøver å lure deg.
Lavprisbillettene dyrere enn du tror.Du kjenner sikkert denne situasjonen:
Lavprisselskapet Norwegian har denne uken lagt ut billetter med 249 kroner som laveste pris. Men bare den ene veien og helst midt i uken. Returen på søndag er rådyr. Dermed blir det som var en billig utflukt likevel en ganske så kostbar reise når billetten for hjemreisen skal kjøpes.
Samme problem møter de som skal bestille kampanjebilletter med SAS Norge, eller de som velger Ryanairs 5-kronerstilbud fra Sandefjord Lufthavn Torp. Prisdumpingen er som regel en vei, returen med samme selskap koster flesk!
Men, det fins metoder som tar innersvingen på flyselskapenes «lure» prissettinger.

De gode rådene
Sjefen for nettreisebyrået Restplass.no, Jason Eckhoff, har disse rådene å gi til de som vil kutte utgiftene til flyreise:
Reis på odde dager, som ut på søndag og hjem på onsdag, om det er mulig. De dyreste billettene er ut fredag og hjem søndag. Da skal «alle» reise.
Skal du likevel reise på de mest populære dagene, sjekk om du kan akseptere de litt dårligere avgangene, som ut sent fredag eller i løpet av lørdag eller hjem tidlig søndag.
Kjøp tur og retur hos ulike selskap, velg det billigste alternativet begge veier.
Sjekk også charterfly. Reiser du til de populære Syden-målene har charterflyene salg av bare flybilletter også, her kan du skaffe deg en billett til for ekssempel Kanariøyene for 595,- for fly tur/retur. Det kan bli mye rimeligere enn rutefly.

Helt på kanten
- Det er svært lett å bli forvirret i prisjungelen når det gjelder reiser. Flere og flere flyselskaper annonserer og nærmest overbyr hverandre med grisebillige enveis-priser. Dessverre blir totalprisen som regel langt mer enn dobbel så dyr enn annonsert pris. Dette er markedsføring på kanten av hva som bør aksepteres, mener Eckhoff.
- Å gi uttrykk for at en reise koster 299,- én vei, gir forbrukeren inntrykk av at da koster det under 600 kroner tur/retur. Dessverre er det sjelden slik. Flyselskapene er ikke dumme, i den forstand at de skal jo tjene penger. Som oftest er det de mest upopulære avgangene som er rimeligst, men det spørs jo om denne passer å ta. Det samme gjelder returen, de beste avgangene er de dyreste. I tillegg skal lavprisflyselskapene ofte ha ekstra betaling for bagasje, setereservering og mat. Det er ikke sikkert reisen blir så rimelig som først antatt, sier Jason Eckhoff.

Får seg en overraskelse
Eckhoff sier at hans selskap alltid anbefaler reisende å sjekke flere selskap, og helst benytte en uavhengig søkemotor - ikke kun bruke flyselskapenes egne «lavpriskalendere»:
- Et nettreisebyrå har som regel alle flyselskapene, inklusiv Norwegian. Da får du en uavhengig prissammenligning av hele reisen, og med alle kosnadene. Mange blir for eksempel overrasket over at SAS ofte er billigere enn Norwegian. Eller at eksempelvis British Airways har en spesialkampanje som er billigere enn de andre. Dette finner man kun ut av ved å gå til et uavhengig nettreisebyrå, mener han.

Etterspørselen bestemmer
Informasjonsdirektøren hos Norwegian, Anne Grete Ellingsen, avviser at flyselskapet spekulerer i å tilby reisende lave priser på utreise for så å ta igjen det tapte så det monner på svært høye returpriser:
- Det er etterspørselen som styrer billettprisene. Vi legger ut billige billetter der vi ønsker å stimulere kundene til å kjøpe billetter. På mange ruter er det allerede gjort mange bestillinger, og derfor er det noe høyere pris. Det beste rådet til de som likevel vil jakte på de laveste prisene er jo å være fleksibel og finne andre reisedager enn de aller mest populære. De fleste skal hjem på en søndag. Hva med å reise ut på lørdag og hjem på tirsdag, råder Ellingsen. (Aftenposten)

Søk etter flybilletter her

Foto: ukjent


annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart