-->

14. mars 2009

Norwegian med bredbånd ombord

Fra høsten er flyturen ingen unnskyldning for å slippe unna jobben. Da tilbyr Norwegian internett på en del av sine flyvninger. Velger amerikansk løsning, surfeprisen ikke fastsatt.- Det viktigste for oss er at vi kan tilby en skikkelig bredbåndsløsning med ordentlig god kvalitet. Hvis vi ikke hadde fått til det, hadde det ikke vært noen vits i å ha tilbudet, sier informasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til VG Nett.
De første flyene i Norwegianflåten vil etter planen få installert bredbånd like etter sommerferien.

Pris ikke klar
- Først og fremst vil vi få bredbånd på de nye flyene som vi får utover høsten. Men planen er å rulle ut løsningen på hele flåten dersom dette blir en suksess, sier Skånvik til VG Nett.

Flere flyselskaper tilbyr allerede sine passasjerer internettilgang under flyturen. Og flere steder vet passasjerene å benytte seg av tilbudet til fulle. I USA har flyvertinner gått hardt ut mot fly-nettet etter at ivrige passasjerer surfet på porno under flyturene.

Hva det vil koste å surfe, chatte eller hva du måtte ønske å bedrive pc-tiden med i 10.000 meters høyde, er foreløpig ikke klart.
- Så langt har vi ikke kommet enda, påpeker Skånvik.

Amerikansk løsning
Selskapet har testet ut flere ulike løsninger fra ulike selskaper, før de fant det konseptet som passet best.
- Vi kommer til å gå for en løsning fra et amerikansk selskap. Våre folk har vært i USA og testet ut løsningen på samme breddegrader som Norge. De syntes det fungerte veldig bra, sier Skånvik.

Det nye trådløse bredbåndsnettet er først og fremst rettet mot forretningsmarkedet, skal vi tro Norwegian.
- Men det vil være åpent for alle. Og vi håper jo at så mange som mulig skal benytte seg av det, avslutterer informasjonsdirektøren.

Frem til 2007 tilbød SAS sine passasjerer internett-tilgang på en del langruter. Leverandøren av tjenesten gikk imidlertid med dundrende underskudd, og har kuttet flynettet.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart