-->

16. mars 2009

Norwegian snuser på Madrid igjen

Lavprisselskapet Norwegian vurderer nå om det skal ta opp ruter som SAS Norge har besluttet å kutte ut som følge av innsparinger.
Norwegian regner på om selskapet skal gjenåpne direkteruten fra Oslo til Madrid, samt å gjøre Oslo - Palma de Mallorca, som i dag er en sommerrute, til en helårsrute.Madrid igjen?
I forrige uke ble det kjent at SAS Norge, som følge av at konsernet skal spare inn over 2,7 milliarder kroner, skal kutte hele sju nye direkteruter fra Oslo.
Innsparingene rammer blant annet ruten mellom Oslo og Madrid som SAS kutter fra og med 30.april. Dermed går denne ruten fra å ha tre aktører i Oslo-området til å bli lagt helt ned.

Men Norwegian kan nå bli redningen for de som foretrekker direkteruter:
- Vi vurderer nå å åpne Madrid-ruten igjen, sier kommersiell direktør i selskapet, Daniel Skjeldam, til Aftenposten.no. Han gjør det klart at dersom ruten blir åpnet, blir det på helårsbasis.

I fjor var det tre operatører på denne ruten i Østlandsområdet. Norwegian trakk seg ut av ruten fra Gardermoen i fjor sommer, mens Ryanair sa takk for seg på Torp - Madrid senere på høsten. Etter den tid har SAS vært aktør alene.

Mallorca hele året?
En annen konsekvens av SAS-innsparingene er at ruten Oslo - Palma avvikles. Denne destinasjonen har SAS operert på i direkte konkurranse med Norwegian, som har Palma som sesongrute i sommerhalvåret. Nå som Norwegian blir eneste ruteflyaktør på denne forbindelsen, sier Skjeldam at det kan bety økte frekvens:

- Ja, vi ser nå på muligheten til å fly denne ruten også på vinteren, sier Skjeldam.

Foto: ukjent

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart