-->

9. mai 2009

Få kofferten på døren

–Hvorfor skal passasjerene drasse rundt med tung bagasje på slep når de kan slippe? spør Josè Guillèn. Han er sjef for produktutvikling i SAS.
Han jobber på heltid med å utvikle tiltak som kan gjøre en flyreise mindre stressende og enklere, og han er én av de i Norge som vet mest om hvordan flyreisene vil bli fremover. Sammen med Aftenposten har han tittet i krystallkulen og er ikke i tvil om at reisende kan glede seg over store forbedringer.
–De siste 60 år har flyselskapene innarbeidet et mønster for det å reise med fly. Nå er tiden kommet for grunnleggende forandringer som vil gjøre dagens avvikling av en flyreise like avleggs som papirbilletten, sier Guillèn.

Plukke opp
–Et helt vanlig tilbud blir at kunden, når billetten bestilles, også bestiller henting av bagasjen. På avtalt tid blir koffertene plukket opp hjemme eller på hotellet, slik at den reisende skal slippe å drasse på denne og i stedet kan konsentrere seg om å få seg og eventuelle medreisende greit og enkelt frem til flyplassen. Bagasjen har andre tatt seg av, forteller Guillèn.

Passasjeren kan så velge å plukke opp bagasjen fra båndet, som nå, eller faktisk få den levert på døren på ankomstadressen.

–Dagens reisende krever effektiv og pålitelig reise. Å betale litt for at andre skal håndtere bagasjen er jeg helt sikker på blir et etterspurt tilbud. Enkelte selskaper i USA jobber med dette, men det kommer hit temmelig kjapt, sier han.

Om koffertservicen ligger litt frem i tid, skjer det andre tiltak som raskt skal gjøre en flyreise enklere:

Før ankomst
Det skandinaviske flyselskapet plasserer fra høsten ut såkalte tagomater på aktuelle steder der flyreisende befinner seg.
–Det er små bagasjeautomater der passasjerene kan skrive ut bagasjetagger før de kommer til flyplassen. Den som har sjekket inn på Internett, har sjekket inn seg selv og bagasjen lenge før de kommer til lufthavnen. På flyplassen kan man deretter gå rett til baggage drop for å levere kofferten. Køene blir borte, sier Guillèn. Første tagomat kommer på Gardermoen i slutten av mai.

Neste steg blir å innføre automatisert bagasjedrop der reisende selv sender av gårde kofferten i nye automater på flyplassene.

Illustrasjonsfoto

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart