-->

4. juni 2009

Her er det nye "Flytoget"

Foto: Vestfold Fylkeskommune
Stadig flere tar tog mellom Gardermoen og Torp.
Egentlig skulle stasjonen lokke Osloborgere til Torp. I stedet drar vi fra flyplass til flyplass.

- Det er veldig mange som reiser fra Gardermoen til Torp. Bare i løpet av årets første måneder hadde vi en økning på over 30 prosent i antall passasjerer på strekningen, sier Anne Rygg, kommunikasjonssjef i NSB til VG Nett.

Dermed er reisemønstre fra for eksempel London, der passasjerer lander på Stanstead, bytter over til tog og flyr videre fra Heathrow, i ferd med å innta Norge.

- Det tyder på at mange fra andre kanter av landet flyr til Gardermoen, for så å fly videre med billigselskaper fra Torp, mener Rygg.

Togturen fra Gardermoen til Torp tar to timer og ti minutter, og du trenger ikke å bytte tog underveis dersom du reiser med NSB. Både Gardermoen og Torp er nemlig blant stasjonene på Vestfoldbanen.

Stasjonen, som åpnet i januar i fjor, har fått navnet Torp Sandefjord Lufthavn (bildet). Herfra går det gratis shuttlebuss til flyplassen, der du kan fly videre med Widerøe, KLM, Ryanair, WizzAir og en rekke charterdestinasjoner gjennom blant annet Ving Apollo og Star Tour.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart