-->

4. juni 2009

SAS utvider test av boardingkort i mobiltelefonen

Fra og med i dag tilbys flere reisende til flere destinasjoner å få sitt boardingkort direkte til mobiltelefonen under en testperiode.

- SAS fortsetter arbeidet med å gjøre reisen enklere slik at de reisende kan spare tid. Fordelen for våre passasjerer er at de kan sjekke inn uavhengig av hvor de befinner seg, få sitt boardingkort direkte i mobiltelefonen, og gå rett til gate på flyplassen, sier Lena Rökaas, Vice President Product & Customer Service. Den reisende kan også velge sitteplass eller endre avgang via tjenesten.- Mange bruker i dag internett i mobiltelefonen, og stadig flere passasjerer etterspør de mobile tjenestene som SAS tilbyr. Med mobile boardingkort reduseres dessuten papirmengden som går med til å produsere papirkort, og det har selvsagt også betydning for miljøet, påpeker Rökaas.

Slik fungerer tjenesten:
Alle passasjerer som har oppgitt sitt mobilnummer ved bestilling, får en sms fra SAS 22 timer før flyavgang hvor de anmodes om å sjekke inn via sms.

Kunden får deretter en bekreftelse på innsjekkingen med en weblenke til vedkommendes mobile boardingkort. Foruten opplysninger om rutenummer, sitteplass, avgangs- og ankomsttid inneholder boardingkortet en såkalt 2D-strekkode som kan avleses elektronisk på flyplassen.

For å spare ytterligere tid, kan passasjerer som reiser med bagasje bruke det mobile boardingkortet for å hente sin bagasjemerkelapp i en SAS Self Service-automat eller i de nye SAS Baggage Tag-automatene på flyplassen.

Det mobile boardingkortet brukes også i sikkerhetskontrollen, taxfree-butikkene, i loungene og i gate.

Foto: SAS

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart