-->

10. september 2009

City Airline vil fortsatt til Rygge

Det svenske flyselskapet City Airline har ikke gitt opp håpet om businessflyginger fra Rygge. Selskapet mener flyplassens avtale med Ryanair er en avsporing av den uttalte næringslivssatsingen.
Flyselskapet med hovedbase på Landvetter ved Göteborg, har i lengre tid ønsket å fly fra Rygge. Håpet var å starte flyginger allerede i høst. Det går ikke. Nå lanserer selskapet oppstart av et skandinavisk rutenett 1. september 2010. Ønsket er at Rygge skal være en del av nettverket.
Nav i Göteborg
Nettverket som skal bestå av i alt åtte flyplasser med Landvetter som selve navet for flygingene. Landvetter skal ha funksjon som en moderne busstasjon. Passasjerer skal flys inn til Göteborg, og med maks en halv times stopp skal de kunne ta seg videre ut i Europa. Eksempelvis vil en tur fra Rygge til Paris ta tre timer.
Selskapet regner med å ha et marked på fire millioner innbyggere innenfor en flytid på 20 minutter fra Landvetter. I løpet av 2010 vil City Airline operere 22 fly med 49 seter på 32 ulike destinasjoner.

Oppsamling
– Passasjergrunnlaget fra enkeltbyer i Skandinavia er ofte altfor lite for direkteflyginger ut i Europa. Derfor må man samle passasjerene fra flere byer – slik vi vil gjøre det på Landvetter – og derfra fly fullsatte maskiner ut i Europa, sier eier av City Airline, Lars Magnusson og Martin Wirth som har jobbet intenst med planleggingen av det nye nettverket.
Til nå ha City Airline sikret seg avtale med to svenske flyplasser, mens man er i sluttforhandlinger med tre andre. City Airline vil også ha inn en dansk flyplass, mens Rygge står øverst på ønskelisten i Norge. Selskapet vil ha fire daglige flyginger fra Rygge til Göteborg. Selskapet ønsker også et eget basefly på Rygge.

Blindspor
– Vi legger opp til flyginger som er tilpasset næringslivets behov. At Rygge nå ha valgt å gå for Ryanair, er et stort feiltrinn med tanke på hva næringslivets flybehov er, sier Lars Magnusson.
For hver flyplass City Airline inngår avtale med vil selskapet opprette egne markedsselskaper som skal eies av City Airline og lokale interesser i fellesskap. Hvert markedsselskap skal ha en kapitalbase på 12 millioner kroner.
Oppgaven til markedsselskapene er å få tak i kunder, og inntektene vil være basert på "finders fee"-prinsippet.
Selskapet vil starte arbeidet med å finne norske samarbeidspartnere til "Air Rygge" om få uker.

Torp neste?
På Rygge er imidlertid mottakelsen heller lunken.
– Vi er klar over de vanskelige forholdene for Rygge, men vi ønsker en dialog, sier Lars Magnusson.
– Og hvis det ikke skjer?
– Da vil vi ta kontakt med Torp og fly derfra, sier Lars Magnusson i City Airline til Moss-Avis.

Foto: City Airline

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart