-->

18. september 2009

Ny direkterute til Azorene

Det portugisiske flyselskapet SATA starter rute fra Oslo til Azorene fra 29. april neste år.
Dermed får Gardermoen sin første direkterute til øygruppen ute i Atlanterhavet. Flyselskapet SATA, som har base i Azorenes hovedstad Ponta Delgada, blir et nytt bekjentskap for reisende fra Norges hovedflyplass.

Flyene skal gå ukentlig fra Oslo med avgang hver torsdag frem til 7. oktober 2010.

Øyhopping
- Vi har hatt reiser til Azorene i 19 år, men det har vært tungvint å komme dit, sier produktsjef Ragna Haugjord i Espnes Reiser, til Aftenpostens nettutgave. Hun er glad for at de portugisiske øyene i Atlanteren nå blir mer tilgjengelige for nordmenn.

- Nå kan du kombinere både Azorene og Madeira, for eksempel. Det er ni bebodde øyer på Azorene, med gode muligheter for øyhopping, opplyser Haugjord.

Det nasjonale portugisiske flyselskapet TAP har allerede rute fra Oslo til Lisboa. Med SATAs nye forbindelse er det også mulig å legge inn et besøk i landets hovedstad i kombinasjon med Azorene.

Rundt 4000 kroner
Priser og avgangstider for SATAs rute er ikke helt klare ennå, men Haugjord regner med tur/retur-priser på 3500-4000 kroner. Flytiden blir mellom fire og fem timer.
Virkelige globetrottere kan bruke Azorene som mellomlanding på vei til USA. SATA har nemlig også ruter vestover til blant annet Boston på den amerikanske østkysten. Flytiden dit er fem timer og tre kvarter.

Foto: wikimedia

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart