-->

27. september 2009

Nye ID-regler hos Ryanair

Fra og med førstkommende torsdag, 1. oktober, innfører Ryanair flere regler som er verdt å merke seg for den som skal ut å fly med selskapet. De nye reglene omfatter innsjekking og utskrift av boardingkortet som må gjøres av den reisende selv, og nye krav til identifikasjon.
Nye ID-krav
Fra og med den 1. oktober holder det ikke lenger med førerkort når du skal reise med Ryanair. Det iske lavprisselskaper skjerper ID-kravene. Kun pass eller et gyldig nasjonalt ID-kort vil bli akseptert opplyser selskapet.

For å kunne fly med Ryanair må de reisende ha med seg et gyldig pass eller et gyldig nasjonalt ID-kort som er utstedt av ett land innenfor EØS-området, førerkort er ikke lenger godkjent.

Forbered deg
Husk at du må sjekke inn online med Ryanair og printe ut boardingkortet før du kommer til flyplassen.

Du kan kun sjekke inn med Ryanair på flyplassen hvis billetten din er booket før 20. mai i år.

Etter 1. oktober 2009 må alle sjekke inn online med Ryanair. Det betyr at det ikke lenger er mulig å sjekke inn på flyplassen. Husk også å printe ut boardingkortet for hjemreisen, hvis du er usikker på om du får gjort det på destinasjonen du befinner deg. Du kan sjekke inn og printe ut boardingkortet 15 dager før avreise og senest 4 timer før avreise.

Bagasje
Vær oppmerksom på at Ryanair kun tillater ett kolli á 15 kg på sine fly, dette betaler du kr. 130,- for, én vei, når du bestiller på internett. Har du ikke betalt for kofferten på forhånd kan du betale på flyplassen, avgiften er da kr. 260,- én vei. Ved overvekt betaler du kr. 175,- for hver påbegynte kilo.
For kolli nr. to er prisen kr. 300,- på internett og kr. 600,- på flyplassen.
Håndbagasjen kan kun veie 10 kg og alt må få plass i en bag, dette inkluderer ev. laptop, taxfreeposer osv.

Bagasjen levers i skranker merket bag-drop. Skrankene åpner to timer før avgang og stenger 40 minutter før avgang. Du må ha sjekket inn og levert bagasje før innsjekk stenger.

Ryanair anbefaler at du møter på flyplassen senest 2 timer før avgang. Utgangen (gate) stenger 30 min før avgang. Du må holde pass/ID klart. For non- shengen avganger må det beregnes tid til passkontroll etter sikkerhetskontrollen. Usikker på hva som er non- shengen land - se her

Kilder: Ryanair, Moss lufthavn, Sandefjord lufthavn, Wikipedia


annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart