-->

7. september 2009

Reise med koffert nr 2 ? Kr. 601,- takk !

Nå får du lov til å ta med to kolli hos Ryanair. Men det koster skjorta - og litt til.
1. oktober øker nemlig lavprisselskapet prisene på innsjekket bagasje. Selv om du nå får lov til å ha med deg to kolli når du reiser, krever selskapet opp til 70 euro for koffert nummer to.
Det tilsvarer nøyaktig 601 kroner og 46 øre med dagens kurs.Også prisene på sportsutstyr og den første innsjekkede kofferten øker. Og har du overvekt, krever Ryanair nå 175 kroner - for hvert eneste påbegynte kilo.

I pressemeldingen Ryanair sendte ut i ettermiddag, omtales satsene som «en valgfri avgift», og gebyrhoppene blir presentert som en gladnyhet fordi du nå får lov til å ta med to kofferter hos selskapet.

- For å oppmuntre passasjerer til å reise med kun håndbagasje og for å dekke kostnadene for reduserte billettpriser, gir vi den reisende mulighet til å ta med mer bagasje samtidig som avgiftene for dette øker fra 1. oktober, skriver Ryanairs pressetalsmann Stephen McNamara i pressemeldingen.

Ifølge den samme meldingen har selskapets gjennomsnittlige billettpris falt fra 40 til 32 euro det siste året.

- Bagasjeavgiftene kan alle passasjerer unngå ved å velge å kun reise med håndbagasje. Over 70 prosent av Ryanairs passasjerer vil ikke bli berørt av disse endringene, for de reiser allerede kun med håndbagasje, som er gratis. (vg.no)

Kilder: ryanair.com, vg.no
Foto: Ryanairsjefen Michael O'leary

Fotograf: Crispinrodwell.com


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart