-->

5. september 2009

SAS er fortsatt i rute, nest best i Europa

Nok en gang leverer SAS Norge suverene tall når det gjelder ankomst på rutetabellen. I august landet 96,37% av flyene da de skulle og sikrer selskapet en sterk andreplass på listen over de 50 største flyselskapene i Europa.
Norwegian kommer på en ellevte plass etterfulgt av Widerøe på tolvte.

Det er den amerikanske organisasjonen Flightstats.com sine ferske augusttall fra før helgen, som viser dette. Der er SAS Norge rangert som en god nummer to, etter det canariske flyselskapet Binter Canarias som stadig ligger helt på topp.
I motsetning til Binter Canarias som i august hadde 1574 flyvninger hvorav 98,09% av disse var i rute, landet SAS Norge sine fly 8807 ganger i august, hvorav 96,37%, eller 8487 av dem var i rute. Et fly er i rute dersom det tar av eller lander innen 15 minutter etter oppsatt tid.

Norwegian parkerer på en ellevte plass på augustrankingen mens Widerøes seiler inn på 12. plass. Nederst blant de 50 europeiske selskapene på denne listen, finner vi TAP, Air One, Turkish Airlines, Meridiana og Olympic Airlines.

I 2008 leverte SAS Norge solide tall på de samme målingene, av 126137 flyvninger, landet 108632 (86.12%) da de skulle.

SAS kjører i disse dager en kampanje med fokus på hva som er inkludert i deres priser, som gratis bagasje, ingen kredittkortgebyrer ved bestilling, fritt setevalg, samt at flyene deres er i rute. Med disse ferske tallene kan selskapet trygt fortsette å selge inn dette budskapet. Så blir det spennende å følge utviklingen når det norske vinterværet setter inn i månedene som ligger foran oss.

Les også: SAS best i gebyrtest

Osloairports.com har også valgt å bruke flightstats.com sine tjenester til å gi deg oversikten over avgangene og ankomstene ved Gardermoen, Rygge og Torp. I tillegg kan du på kart se en oversikt over trafikkbildet ved Europas store lufthavner, finne status på flyavganger over hele verden, og se hvilke selskap som faktisk er i rute m.m. Alle tjenestene finner du i nettsidens venstre kolonne.


annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart