-->

15. oktober 2009

Aldri har det vært billigere å fly

Norsk Flyprisindeks som utgis av reisesøkemotoren travelmarket.no viser at prisene på de billigste flybillettene til Europa faller med opptil 17 %. Man kan nå komme til de ti mest populære storbyene i Europa for under 1.000 kroner.


Det står Norwegian overalt når man søker etter de billigste flybillettene til utlandet. Det er konklusjonen i den nyeste utgaven av Norsk Flyprisindeks fra reisesøkemotoren travelmarket.no. For reiseuke 46, dvs. 9 - 15. november, er prisene til europeiske destinasjoner nå opptil 17 % lavere enn i uke 42 som forrige prisindeks gjaldt. Dermed er det nå mulig å bestille billetter fra Oslo til de ti mest populære europeiske destinasjonene for under 1.000 kroner.

Det største prisfallet ser vi hos Norwegian som dominerer på rutene til Berlin, København, London, Paris, Praha, Stockholm og Wien. Alle i Norge skal ha råd til å fly, har Norwegian-sjef Bjørn Kjos flere ganger sagt. Det har de da fått råd til nå, for det har aldri vært billigere å fly.

- Når man ser hvordan Norwegian styrer markedet på hjemmebane bør SAS og andre konkurrenter ha grunn til å frykte selskapets videre ekspansjon. Bjørn Kjos har gjort det mulig for alle å reise billig med fly, sier Travelmarkets adm. direktør Ole Stouby.

Ryanair er også med på å styre prispilene nedover i denne indeksen. Selskapets åtte nye ruter fra Rygge i tillegg til de rundt 20 eksisterende rutene fra Torp skaper økt konkurranse. Ryanair tilbyr for eksempel en tur-retur til London eller Stockholm for kun 2 øre pr. passasjer. Prisen inkluderer gratis innsjekking via Internett og skatter og avgifter. De eneste reelle ekstrakostnadene er betaling for bagasje og eventuelt gebyr for bruk av kredittkort.

Norwegian setter også sitt preg på prisindeksen når det gjelder interkontinentale flyreiser. Deres vinterrute til Dubai i De forente arabiske emirater presser indeksen ned til 84 for dette reisemålet.

Hvis både det nyetablerte selskapet Feel Air og Norwegian lykkes med planene om å etablere lavprisruter til interkontinentale destinasjoner kan alle se frem til en gigantisk prisfest på flybilletter.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart