-->

22. oktober 2009

Norwegian bestiller flere fly

Norwegian har i dag økt kjøpsordren hos Boeing med seks fly, til totalt 48 som skal leveres frem mot sommeren 2014. De seks flyene som nå er bestilt vil bli levert høsten 2010 og våren 2011. I tillegg er det tegnet leasingkontrakter for totalt seks fly av samme type i løpet av det siste kvartalet.

Det innebærer at selskapet totalt planlegger en flåte bestående av 70 Boeing 737-800; 48 eide og 22 leasede. Per oktober 2009 har 16 av de 70 flyene blitt levert, 14 leasede og 2 eide. Et fly til blir levert før årsskiftet.

Norwegian blir det første flyselskapet i Europa med "Boeing Sky Interior" som kommer med alle leveranser fra slutten av 2010. Konseptet er basert på Boeing's "Dreamliner" og vil være en vesentlig forbedring for de reisende. Det nye interiøret gir ekstra bredde til kabinen samt større, dreibare bagasjehyller. I tillegg til å øke håndbagasjekapasiteten øker romfølelsen i kabinen og støynivået om bord reduseres vesentlig.

Norwegian har også besluttet å redusere antall seter fra 189 til 186. De nye flyene har nye seter, der setelommen flyttes lenger opp. Sammen med smalere stolrygg utgjør disse tiltakene enda bedre beinplass, en vesentlig forbedring for passasjerene som gjør det mer behagelig å fly langt.

Bedre for miljøet
Innen 2014 vil Norwegian ha en av de mest miljøvennlige og moderne flyflåtene i Europa.

- Nye fly betyr bedre reiseopplevelse for passasjerene og færre forsinkelser som følge av teknisk vedlikehold. Samtidig innebærer nye fly at vi kan drive enda mer kostnadseffektivt enn i dag. Dette er en flyflåte for fremtiden, sier administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos.

Foto: Norwegian

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart