-->

15. oktober 2009

Norwegian satser tungt på Spania

Norwegian satser tungt på viktige ruter til Spania til sommeren. Det kommer en betydelig økning i antall avganger fra Oslo-området.

Fra og med våren 2010 blir det daglige flyvninger fra Gardermoen til de norske favorittene Alicante, Barcelona og Malaga. Fire ganger i uken skal det flys til Palma på Mallorca. I tillegg vil Norwegian ha to ukentlige avganger fra Rygge til henholdsvis Alicante og Malaga.

Tetter SAS-hull
- Neste år har vi en vesentlig produksjonsøkning til Palma og Malaga fra Oslo. I tillegg over dobler vi produksjonen på Barcelona, og vi nesten dobler på Alicante, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam til Aftenposten.no.

I stedet for å lansere en rekke nye ruter, har Norwegian i stedet valgt å øke frekvensen på eksisterende, populære forbindelser til Middelhavsområdet. Selskapet vil blant annet fylle hullet etter at SAS la ned sine ruter til Malaga og Palma de Mallorca.

- Vi ser at SAS har trukket seg ut av både Palma og Malaga. Dessuten har Barcelona veldig høy etterspørsel hos oss, sier Skjeldam.

Betyr lavere priser
I skoleferiene har Norwegian hatt tildels svært høye priser på direkterutene til Middelhavsområdet, i enkelte tilfeller 6000 kroner for en tur/retur-billett. Med flere avganger går Skjeldam et stykke på vei i å love lavere priser neste år.

- Vi har hatt litt lav kapasitet i de beste periodene, sier han.
Likevel ligger billettprisene til for eksempel Barcelona og Malaga allerede på rundt 1500 kroner én vei i juli 2010. Utenfor skoleferiene er det imidlertid mulig å gjøre kupp.

SAS er ikke redd for at Norwegian nå skal ta over hele Spaniatrafikken som følge av den massive opptrappingen hos rivalen.

- Vi er fullt oppmerksom på den konkurransen det medfører, men Spania og Middelhavsdestinasjonene er fortsatt viktige for SAS, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.

Foto: Norwegian

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart