-->

9. oktober 2009

Fortsatt restriksjoner på håndbagasje

Flyplassene vil fortsette med hånbagasje-sjekk i tre år til.
Håndbagasjereglene for fly skulle ta slutt i april, men nå har EU bestemt at reglementet blir holdt i hevd i tre år til.
Årsaken er at den nye teknologien som skal kunne finne flytende eksplosiver i flasker, ikke er klar før tidligst neste år. EU mener at en endring av reglene vil bety en risiko for økningen i terroristangrep, skriver britiske Daily Mail.
Væsker må fortsatt i poser
Derfor må du holde ut med reglene fram til 2012 på de store flyplassene. På mindre flyplasser vil reglene gjelde til og med 2014.

Reglene innebærer at du bare kan ta med væske i beholdere på maksimum én desiliter gjennom sikkerhetskontrollen. Alle beholderne må få plass i en gjennomsiktig pose som kan åpnes og lukkes. Posen må ikke romme mer enn en liter når den er lukket.

Flytende eksplosiver
Bakgrunnen for de nye reglene var at det i august 2006 ble avslørt konkrete planer om å bruke flytende eksplosiver for å sprenge fly på vei fra London til USA.

I etterkant av dette fattet EU vedtaket som begrenser hva som tillates i håndbagasjen gjennom sikkerhetskontrollen. (TV2)

Foto: OSL AS

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart