-->

9. oktober 2009

Torp er nest størst på utenlandstrafikk

Sandefjord Lufthavn Torp går helt mot strømmen av lufthavner i Norge, som alle har stor nedgang i trafikken.
Torp er nå klart nest største lufthavn for utenrikstrafikk etter Gardermoen, og femte størst i Norge.Nest etter Oslo lufthavn Gardermoen er Sandefjord lufthavn Torp størst på utenlandstrafikk i Norge. Ferske tall viser enda en måned med vekst på Torp med 173.101 reisende over flyplassen i september.
Utenlandstrafikken økte med hele 18.2%, i forhold til samme periode i fjor. Det betyr at 22.039 passasjerer reiste over Sandefjord lufthavn i september.

- Den flotte veksten i utenrikstrafikken skyldes høy kabinfaktor og veldig fulle fly både på charter og rutefly til utlandet, i forbindlese med høstferien, opplyser Tine Kleive-Mathisen, hun er markedssjef ved Sandefjord lufthavn Torp.

Kleive-Mathisen forteller videre til osloairports.com at Wizz Airs ruter til Polen er fortsatt meget populære, samt at de nye destinasjonene i Spania og Italia har vært en fin måte å få litt sol og varme for de som var hjemme i Norge med dårlig vår i sommer.

Utover veksten i utenlandstrafikken er det også vekst på innenlandsmarkedet, samt at septemberveksten totalt, er den nest beste i flyplassens historie.
Det er heller ingen ting som skulle tilsi mindre vekst i månedene som kommer, senere i høst er det klart for nye ruter til Roma, Lódz, Krakow, Edinburgh og Wroclaw.

Med sesongruter flyr Wizzair og Widerøe 6 ruter hver seg, mens den største aktøren Ryanair har 21 destinasjoner på kartet i fra Torp. Det er også daglige flighter med KLM til Amsterdam.

Arkivfoto: Frank K. Opsahl

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart