-->

10. november 2009

Islendingene prøver seg igjen

De kaller seg Islands lavprisselskap, og neste sommer skal de frakte nordmenn over Atlanteren til New York.
I det stille har Iceland Express etablert en ny, kjapp forbindelse mellom Norge og USA. Til sommeren vil selskapet tilby forbindelse mellom Oslo og New York, via Reykjavik to ganger i uken, tirsdag og torsdag.
Flybyttet på Island tar to timer, om du ikke velger å forlenge reisen med et opphold på øya.

Billigere enn rivalene
- Vi tror vi kan tilby bedre priser enn SAS og Icelandair, sier markedsdirektør Sigurdur Valur Sigurdsson i Iceland Express til Aftenposten.no på reiselivsmessen World Travel Market i London.

Raskt voksende Iceland Express må nemlig ikke forveksles med mer kjente og etablerte Icelandair, som også flyr fra Norge via Island til Nord-Amerika.

Den nye islandske aktøren vil selge tur/retur billetter fra Oslo til New York fra 4045 kroner. Til Island vil prisen starte på 2050 kroner tur/retur.

- Vi er ikke et lavprisselskap på samme måte som Ryanair eller Easyjet, men vi tilbyr valuta for pengene. Prisene våre inkluderer ikke mat om bord, som du kan kjøpe. Du kan også betale for underholdning på flyet. Servicen ligner det du får hos SAS og Icelandair, som heller ikke tilbyr gratis måltider lenger, sier Sigurdsson.

Andre forsøk
Iceland Express prøvde seg også med en rute til Norge sommeren 2007, men den ble lagt ned. Denne gangen er det snakk om en rute som skal gå fra juni og i tre måneder, men blir den en suksess kan det komme på tale å forlenge driften, ifølge Sigurdur Valur Sigurdsson.

Selskapet bruker for øvrig fire-fem år gamle fly av typen Boeing 737 og 757.

- Island var nesten konkurs etter finanskrisen. Kan vi være trygge når vi kjøper billetter med Iceland Express?

- Ja, det vil jeg si at du kan. Iceland Express går bra situasjonen tatt i betraktning. Vi har hatt et godt år og er gjennom det verste, sier flyselskapets markedssjef.

Første fly letter etter planen tirsdag 1. juni neste år.

Foto: visitreykjavik.is

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart