-->

9. november 2009

Ryanair avviser rutekutt

Sandefjord Lufthavn Torp mener Ryanair vil legge ned tre av rutene sine fra flyplassen til sommeren. Ryanair avviser det hele, og utelukker ikke baseetablering i Sandefjord.
Det er Sandefjords Blad som i dag skriver at det irske lavprisselskapet Ryanair kutter ut sine flygninger til Bremen, Glasgow og Düsseldorf fra Torp sommeren 2010.
Administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld på Sandefjord Lufthavn Torp sier til avisen at rutene flyttes fordi belegget er for lavt fra flyplassen.

Også markedssjef Tine Kleive-Mathisen hevder i formiddag at rutene legges ned, og sier til moss-avis.no at Torp regner med å miste rundt 100.000 passasjerer neste år som følge av dette.
- Selvfølgelig vil dette bety noe færre passasjerer for oss. Noen av disse rutene som legges ned er det imidlertid ikke behov for her fra Torp. For eksempel ruten til Glasgow. Vi har i en årrekke hatt denne ruten, men har fått ny rute til Edinburgh, og da er det vel naturlig at det ikke er behov for begge de to, sier Kleive-Mathisen.
- Vi tror nedleggelsen av de tre rutene kan bety at vi mister ca 100.000 passasjerer. Men det er aldeles ingen krise, fortsetter hun.

Ryanair avviser
Erik Elmsäter, Ryanairs markedssjef for Norden, avviser imidlertid at det er besluttet å legge ned rutene.
- Nei, det stemmer ikke at vi skal legge ned tre ruter fra Torp. Flyplassforhandlingene er ennå ikke ferdige på de aktuelle flyplassene og dermed er heller ikke sommerskjemaene ferdige. Vi får se hva som skjer, sier Elmsäter til moss-avis.no mandag ettermiddag.
- Vi har faktisk gitt Torp et tilbud om å utvide trafikken ganske kraftig, med en baseetablering. Ballen ligger hos dem, med tanke på hvordan utvikling passasjertrafikken deres har. Og Torp har jo allerede fått totalt fem nye ruter i år, så slik det ser ut nå blir det en passasjerøkning, fortsetter han.

Svensken utelukker derimot ikke at de tre rutene kan legges til Moss Lufthavn Rygge dersom det besluttes at de kuttes fra Sandefjord.
- Vi har sagt at vi vil se an utviklingen på Rygge de første seks månedene og hva som skjer deretter. Men billettsalget er sterkt på flyplassen og det finnes åpenbart et stort trykk for å reise derfra, så det er klart gode forutsetninger. Men hva som skjer til sommeren får vi se på senere, sier han.

MLR kan tenke seg Glasgow
Markedssjef Silje N. Thoresen ved Moss Lufthavn Rygge (MLR) opplyser overfor moss-avis.no at de ikke er blitt kontaktet angående en mulig nedleggelse av ruter fra Torp.
- Vi har ikke fått noen beskjed om at disse rutene kommer til oss. Og det ligger det heller ingen automatikk i, uttalte Thoresen i formiddag.

Hun la heller ikke skjul på at flyplassen ville være interessert dersom Ryanair bestemte seg for å flytte de til Rygge.
- Glasgow er en destinasjon vi har sett på og som vi gjerne kan tenke oss, og det samme med Düsseldorf. Men som sagt er det ikke noe konkret på nåværende tidspunkt om at disse rutene automatisk kommer til Rygge, fikk moss-avis.no opplyst.
Ryanair flyr allerede til Bremen fra Rygge.

Thoresen understreker videre at MLR uansett er storfornøyd med at lavprisselskapet har etablert seg på flyplassen deres.
- Ryanair har allerede satt i gang åtte destinasjoner hos oss, og det i seg selv er en kjempesterk satsning fra Ryanair. Nå jobber vi utelukkende med fokus på de åtte, og for å bevise overfor Ryanair at vi er en leveransedyktig flyplass på de kriteriene de er opptatt av, forklarer Thoresen.

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart