-->

7. desember 2009

Rygge blir 5. størst i Norge

Med Ryanairs storsatsing neste år blir Moss lufthavn Rygge Norges femte største flyplass fra april 2010. Lufthavnen kan få opp mot 2,5 millioner passasjerer i året. Ryanair har 24 ruter i salg fra Rygge neste år, og 16 av dem starter opp i månedsskiftet mars/april. Samtidig har Norwegian 16 operative ruter fra Østfold-flyplassen.Hvis alle disse rutene opprettholdes, vil det årlige passasjertallet på Rygge fra neste sommer nærme seg 2,5 millioner passasjerer, inkludert chartertrafikken.

Ryanair vil sørge for det meste, 1,7 millioner passasjerer, sier Erik Elmsäter, markedsjef for Ryanair i Norden.
- Ja, det er realistisk. Salget på rutene har overgått alle forventninger, og det er et stort potensial, sier Elmsäter.

Beliggenhet
Det er heller ikke noe problem å selge billetter til Rygge fra de utenlandske destinasjonene, sier Elmsäter.
- Vi ser at det ikke er noe problem å selge Rygge internasjonalt. Særlig på grunn av beliggenheten nært til Oslo og Sverige.

Ryanair og Norwegian kommer til å fly til flere av de samme destinasjonene. Spørsmålet er om begge selskap vil beholde disse rutene.

Uansett vil Rygge passere to millioner passasjerer med god margin, og dermed bli den femte største i Norge, Etter Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Rygge passerer Kjevik i Kristiansand og Torp ved Sandefjord i antall passasjerer.

Ryanair ser heller ikke bort fra at de vil tilby enda flere destinasjoner fra Rygge i åra som kommer.
- Lufthavnen har kapasitet og så lenge vi fyller opp flyene, er det ingen hindring for det. Med tre basefly på Rygge fra april er det 140 destinasjoner å ta av i Europa, sier Erik Elmsäter.

Ledelsen ved Moss lufthavn Rygge vil ikke kommentere passasjertallene, men bekrefter at de vil ligge på

Begrensning
Moss lufthavn Rygge har i dag en begrensning fra myndighetene på 21 000 flybevegelser i året. Fra april neste år vil Ryanair og Norwegian fylle opp 17 000 av disse.
Regjeringen har sagt klart at det ikke er snakk om å utvide dette før konsesjonsperioden løper ut i 2014.
Begrunnelsen for dette er behovet for å skjerme trafikken på Gardermoen mot for sterk konkurranse. Oslo lufthavn Gardermoen finansierer gjennom Avinor driften av en rekke ulønnsomme småflyplasser rundt om i Norge.

Moss lufthavn Rygge har slitt kraftig med økonomien siden starten, og tapt rundt ti millioner kroner i måneden. De største eierne, Olav Thon og Orkla-gruppen, har investert en milliard kroner i lufthavnen. (nrk.no)

les også: Ryanairs nye rutetider på Rygge

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart