-->

3. desember 2009

Wizz Air fra Torp til Riga

Det har i noen dager vært kjent at det ungarske lavprisselskapet Wizz Air ønsker å satse i det latviske markedet. Det har vært spekulert i om blant andre Sandefjord lufthavn Torp ville få en ny rute til Riga. Senere dag vil det trolig komme en bekreftelse på selskapets sin åttende direkterute fra Vestfold og østover, ruta starter opp til neste år.
Den nye ruten er nå bekreftet, med oppstart 30. mars neste år. Wizz Air vil fly tre ganger i uken fra Torp til Riga. Avgangene fra Sandefjord blir på tirsdager, torsdager og lørdager, flyet letter klokken 08:00 fra Torp og er i Riga 10:40 Returen fra Latvia går 11:20 med ankomst Torp 12:05. (alle tider er lokale).
Sammen med Torp skal Wizz Air fly fra Riga til London Luton og Turku i Finnland.

Markedssjef på Sandefjord Lufthavn Torp, Tine Kleive-Mathisen sier:
Vi har jobbet lenge for å få til en direkterute til Riga, da vi i flere år har sett av våre markedsundersøkelser at dette er et etterspurt reisemål blant de reisende i regionen. Riga er interessant både for ferie- og fritidsreisende men også for forretningsreisende da det er en rekke norske bedrifter som har interesser i Latvia. Det er også svært gledelig at Wizz Air stadig utvider sitt tilbud fra Torp.

Med Wizz Airs nye rute fra blir dette det fem år gamle selskapet sin åttende direkterute fra Sandefjord. Fra før går de fly til Gdansk, Krakow, Poznan, Warszawa, og Wroclaw - alle i Polen, samt til Praha i Tsjekkia og Kiev i Ukraina.

Wizz Air startet sine flyvninger fra Sandefjord Lufthavn Torp i 2006, og har siden den gang hatt en positiv utvikling. Rutene til Polen er blitt svært populære og har meget høyt belegg. Ca. 170.000 fløy med Wizzair fra Torp i 2008. I januar startet Wizz Air Norges eneste direkterute til Kiev i Ukraina, og denne ruten har også en fin utvikling, kunne Kleive-Mathisen bekrefte overfor osloairports.com tidligere i år.

Wizz Air sin flyflåte består i dag av 26 Airbus 320 maskiner, som opererer ut i fra 11 baser i Sentral- og Øst-Europa: Polen, Ungarn, Bulgaria, Romania, Ukraina og Tsjekkia. Wizz Air flyr til over 130 destinasjoner i Europa. Selskapet har siden oppstarten fraktet over 22 millioner passasjerer og over 7 og en halv millioner siste tolv måneder.

Alle Oslos lufthavner er nå dekket opp med direkterute til Riga. Fra Gardermoen opererer både Norwegian og Air Baltic turer dit. Fra Rygge blir det ny rute med Ryanair fra 30. mars, og på samme dag, med Wizz Air fra Torp.

Last ned og les gratis Rigaguide

Oppdatert 03.12.09 kl 10:54


Foto: diena.lv

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart