-->

1. februar 2010

"Alle" skal til Spania i sommer

Den spanske middelhavskysten blir sommerens store reisemål, - om flyselskapenes forventninger slår til. Hver uke i juli er det satt opp flere enn 100 direkteflygninger med over 20.000 flyseter fra Norge til Spania.

- Satsingen på Spania er et resultat av de ønsker og den interessen vi ser fra kundene. Vi er sikre på at Middelhavet og Spania blir et populært reisemål også i 2010, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian. Hennes selskap er klart største på direkteflygningene til Spania og står for mer enn halvparten av de drøyt 20.000 flysetene som tilbys hver uke i toppsesongen.

Alicante på topp
Costa Blanca vil bli sommerens spanske favoritt, tror de tre flyselskapene Norwegian, SAS og Ryanair. Til sammen stiller de med 29 direktefly i uken til Alicante. Norwegian har i tillegg 10 direktefly i uken til nabobyen Murcia.

I området finnes det flere store kolonier med fastboende nordmenn, og Costa Blanca med byer som Benidorm, Torrevieja, Altea og Villajoyosa har i mange år vært blant nordmenns mest populære feriemål.

Også Valencia kan by på gode flyforbindelser i sommer. Ryanair og Norwegian tilbyr to ukentlige direkteflygninger hver til paellaens hjemby.

Nummer to: Solkysten
Etter at SAS i fjor tok sine Spaniaflygninger ut av rutenettet, er selskapet nå tilbake og satser sterkt også på Costa del Sol og storbyen Málaga. Det samme gjør Ryanair. Sammen med Norwegian kan norske sommerturister velge mellom 24 ukentlige direkteflygninger mellom Norge og Solkystens hovedstad.
Barcelona holder også stillingen som et de mest populære reisemålene, og her kan solhungrige nordmenn velge mellom 21 direktefly, de aller fleste fra Oslo-området.
Til den tidligere party-øya Ibiza flyr Norwegian en gang i uken, mens Mallorca er til godesett med til sammen seks ukentlige flygninger i juli.

Norwegian har tre fly i uken til Gran Canaria, mens SAS tilbyr to direktefly. Ryanair har fortsatt stor tro på Madrid som mål for nordmenn på sommerferie og har satt opp fire fly i uka fra Oslo-området.

- Løpende vurdering
Ifølge kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian, er de fleste destinasjoner for sommersesongen lagt ut for salg. Likevel antyder hun at det kan bli endringer:
- Samtidig gjør vi jo en løpende vurdering av etterspørsel og kapasitet, sier hun.

Gardermoen er utgangspunktet for de aller fleste direkteflygningene fra Norge til Spania. Det gjelder også for Norwegian, men i tillegg har flyselskapet satt opp flere Spaniadestinasjoner fra Rygge.
Ryanair bruker både Rygge og Torp lufthavner når de i sommer skal sende nordmenn sørover til sol og varme. 14 av selskapets spanske destinasjoner går fra Rygge, 11 fra Torp. (aftenposten.no)

annonse


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart