-->

11. februar 2010

Feel Air på vingene til høsten ?

Konkurransen om norske turister mellom Norwegian og Feel Air hardner til. Det kan bety billigere flybilletter.
- Vi har lagt om planene noe på grunn av hva vi har lært om utvikling og konkurranse i høst. Det betyr at vi skal satse bredere og med flere fly fra starten av, sier Feel Air direktør Kai Holmberg.
- Hvilke ruter det blir, kan jeg ikke si noe om akkurat nå. Men det er fortsatt Oslo, Stockholm, New York og Bangkok som blir søylene i selskapet vårt, sier Holmberg.

I oktober i fjor lanserte flyselskapet planenene om to Airbus A330-maskiner og ruter fra Oslo og Stockholm til New York og Bangkok. Like etter annonserte Norwegian at også de ville starte ruter til de samme byene.

- Planene våre står fast. Som vi har sagt hele tiden, er det mest sannsynlige en oppstart i 2011, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian.

Interkontinental konkurranse
I hele vinter har Thai sendt av gårde en Boeing 777 hver dag mellom Oslo og Bangkok. I tillegg kommer charterselskapenes egne flyavganger. Continental har flydd daglig til New York, og til sommeren øker selskapet til to daglige avganger.

Med de planlagte rutene fra Feel Air og Norwegian, ligger det trolig an til en knallhard priskrig for reisende som vil til New York og Thailand.

- Prisene skal kraftig ned på disse rutene. Vårt mål er at folk skal bytte ut helgeturene til London, Paris og Roma - der de har vært femten ganger før - med langhelger til New York i stedet. Og i stedet for Kanariøyene, kan en reise til langt rimeligere Thailand, sier Holmberg i Feel Air.

- Jeg tror det et stort, uutnyttet marked for fritidsreiser på disse rutene fra Norge. Når vi kommer inn som en lavprisaktør, vil det føre til at flere reiser. I dag ser vi at de fleste som reiser på ferieturer til New York og Thailand, reiser via andre flyplasser i Europa for å få billigere billetter. Det er det ingen grunn til når vi starter flyvningene, sier Holmberg.

- Ikke plass til begge
- Men er det plass til både Feel Air og Norwegian på langdistansemarkedet fra Oslo?

Feel Air-direktøren drar på svaret.

- I utgangspunktet er jeg skeptisk til det. Men vi føler oss veldig trygge på det produktet vi jobber med, sier Holmberg.

I luftfartsindustrien har ryktene svirret om et tett samarbeid mellom Norwegian og Feel Air.

- Disse ryktene har jeg også hørt. Men jeg vet ikke hvor de kommer fra. Vi skal ikke samarbeide med dem på noen som helst måte. Langdistansesatsingen er noe vi skal gjøre på egenhånd, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til VG Nett.

Norwegian vurderer Airbus
Som VG Nett har skrevet tidligere, sikler Bjørn Kjos-selskapet på Boeings mye omtalte Dreamliner til sine langruter. Avisen får også bekreftet at Norwegian vurderer å bruke innleide Airbusfly på de nye rutene.

- Det stemmer at vi også har hatt en dialog med Airbus. Da er det først og fremst en midlertidig løsning med leasing av Airbus A330-maskiner det er snakk om. Men det er viktig å understreke at verken i forhold til Boeing eller Airbus er det tatt noen avgjørelser eller gjort noen avtaler, sier Skånvik.

Grafikk: Feel Air

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart