-->

11. februar 2010

Norwegian etablerer seg i Finland

Etter å ha etablert seg med flybaser i både Sverige og Danmark, og tatt opp konkurransen med nasjonale flyselskap, er Norwegian klare for nye utfordringer, denne gangen i Finland. 29. april settes Helsinki på Norwegians rutekart, fra både Oslo og Stockholm.De nye rutene er ledd i en klar strategi om å befeste Norwegian som en sterk aktør i det nordiske flymarkedet.

- Det er en milepæl for selskapet når vi nå åpner de første rutene til Finland. Norden er et naturlig satsingsområde for Norwegian. Vi ser at det er åpning for nye aktører til og fra Finland. Dagens flypriser på disse strekningene er for høye og vi har et tilbud der både forretningsreisende og fritidsreisende vil få valuta for pengene, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian, til Osloairports.com.

I luftfartsmiljøet har spekulasjonene om denne satsingen pågått lenge, mange har ventet på at Kjos og Norwegian skulle få nok fly i sin flypark, for så å utvide og satse i Finland. Det er ingen overraskelse hvis vi om en stund får åpninger av nye ruter fra Helsingfors og ut i Europa, med Norwegian. Gjør selskapet som de har gjort i Danmark og Sverige, vil de også kaste seg over innenlandsmarkedet i Finland, og ta opp konkurransen om de store finske byene, hovedsakelig med Finnair og SAS. Finnene er ikke bortskjemt med lavprisselskap som Norwegian, noe selskapet er klar over, og vil bruke for alt det er verdt, i sin satsning.

Kommersiell direktør Daniel Skjeldam i Norwegian ser på Finland som det siste høyprismarkedet i Europa og lover at Norwegian skal halvere billettprisene på rutene lavprisselskapet går inn på.

Selskapet kan lykkes med denne strategien, men de kan også møte tøff kamp fra andre selskap som vil fly vinge mot vinge med Norwegian for å holde på kundene i sitt marked. En del av dette har vi sett tydelig i Danmark der både SAS og ikke minst Cimber Sterling har svart på Norwegians utfordringer.

Norwegian har i dag ca 220 ruter i salg, hvorav 40 i Danmark og 30 i Sverige. I løpet av inneværende år får Norwegian levert 13 nye 737-800 som også vil bli benyttet på de nye rutene til Finland.

Den nye ruten flys 2 ganger om dagen mandag til fredag med følgende avganger:
Fra Oslo 06:40, ankomst Helsinki 08:55
Retur 09:30, ankomst Oslo 09:45

Ettermiddagsflyet letter fra Gardermoen 16:55 og er i Helsinki 19:15
Returen går klokken 19:45, med ankomst Oslo 20:05

Søndag er det avgang Oslo 18:35, med ankomst 20:55 i Helsinki.
Returen går 21:25 og flyet er på Gardermoen 21:45
Alle tider er lokale.

Per i dag er det Finnair og Blue1/ SAS som flyr mellom Oslo og Helsinki

Les gratis Helsinkiguide

annonse


Oppdatert 13.02.10 kl 06:26

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart