-->

9. februar 2010

Rygge - Kaunas starter i mai

Det irske lavprisselskapet Ryanair lanserer i dag enda en nye rute i fra Moss Lufthavn Rygge, selskapet nærmer seg nå 30 direkteruter i fra flyplassen i Østfold. Denne gangen er det Kaunas, Litauens nest største by som settes på rutekartet.Fra og med 5.mai vil Ryanair fly fra Moss lufthavn Rygge til Kaunas to ganger i uken og regner med å tilføre rundt 60 000 reisende på årsbasis til flyplassen.

- Det føles fantastisk at vi gang på gang kan tilby nye reisemål, bedre destinasjoner og generere mer trafikk til Moss lufthavn Rygge og Osloregionen. Denne gangen er det Kaunas fire ganger i uken. Kaunas blir vår 27. rute på flyplassen og utover tilbudet til Litauen tilbyr vi også reiser til sommerens varmeste destinasjoner som Malaga, Zadar, Faro, Venezia, La Rochelle og Mallorca direkte fra Moss lufthavn Rygge, forteller Erik Elmsäter til oss, han er Ryanairs salgs- og markedssjef i Norden.

I en kommentar sier Rygge sivile lufthavn AS, adm. direktør Pål F. Tandberg:

- Vi er svært glade for at Ryanair velger å satse ytterligere og fortsetter å utvikle tilbudet fra Moss lufthavn Rygge. Kaunas er Litauens nest største by med stor aktivitet innenfor flere sektorer i næringslivet, byen har 7 universiteter og er i tillegg en stemningsfull by med gode shoppingmuligheter, restauranter og severdigheter.

Rutetidene fra 5. mai er:
onsdag og søndag;
Flyet kommer i fra Kaunas, der det letter klokken 11:00 og er på Rygge 11:55
Fra Rygge er det avgang 12:20 og flyet lander i Litauen 15:15
Alle tider er lokale.

Bygger hangar
Ny hangar og flyoppstillingsplass etableres for Ryanair på Moss Lufthavn Rygge i løpet av høsten.
Hangaren og den nye flyoppstillingsplassen skal etter planen være klare for bruk til 1. oktober.
Ifølge rammesøknaden til Rygge kommune skal Ryanair stå som eier av selve hangarbygget, mens Forsvarsbygg og driftsselskapet Rygge Sivile lufthavn, RSL, skal stå for utbyggingen av den nye oppstillingsplassen.
Administrerende direktør Pål F. Tandberg ved RSL opplyser at de skal ta mesteparten av utbyggingskostnadene på flyplassen. Han vil ikke ut med hva dette vil koste.
Allerede i neste måned vil Ryanair ha tre basefly på Rygge.

Dette er Ryanairs nye ruter på Rygge

Fotograf: ukjent

annonse


Oppdatert 11.02.10 kl. 21:59

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart