-->

12. februar 2010

Norwegian under økt press fra konkurrenter

Flyselskapet Norwegian har lenge vært prisledende på de ti europeiske hovedstedene i Norsk Flyprisindeks, men på rutene til Amsterdam, Barcelona og Roma møter selskapet nå i høyere grad konkurranse fra andre operatører.Får konkurranse fra SAS og Cimber Sterling på hjemmebane
Norwegian har i lang tid hatt medvind på det norske markedet. Fra Oslo, men spesielt fra regionene, har Norwegian vært prisledende til en lang rekke europeiske destinasjoner. Nå ser det ut som denne tendensen blir brutt, dersom man skal tro den siste utgaven av Norsk Flyprisindeks.

Her blir Norwegian slått på destinasjoner som Amsterdam, Barcelona og Roma. Danske Cimber Sterling flyr ut av København til eksempelvis Barcelona, og prissamarbeidet mellom SAS og Cimber Sterling gjør de to selskapene billigere enn Norwegian fra for eksempel Trondheim og Stavanger.

Også på en typisk Norwegian destinasjon som Roma merker selskapet nå den beinharde konkurransen. Her er det latviske AirBaltic samt SAS/Lufthansa som presser Norwegian ut som prisledende operatør.
Prisene i den siste utgaven av Norsk Flyprisindeks ble funnet i uke 6 og gjelder flyreiser som foretas i uke 10, dvs. i perioden 8.-14. mars 2010.

Svake økninger på vei i interkontinentale flypriser
Mange av de "varme" og solsikre interkontinentale destinasjoner er vanligvis ganske dyre i vintermånedene fra desember til februar. Dette gjelder spesielt destinasjoner som Bangkok, Rio de Janeiro og Sydney, men nå er sesongjusteringene i ferd med å falle på plass så disse destinasjonene igjen når tilbake til et naturlig prisleie. Det vil si at det igjen er mulig å kjøpe en returbillett til Sydney for kr 10.000,- eller mindre.

Noe tyder på at de interkontinentale flyprisene i 2010 kommer til å ligge på et litt høyere nivå enn i fjor. Akkurat nå ligger de interkontinentale flyprisene med avreise fra Oslo på indeks 106 i forhold til uke 38 i 2009 som er indeks 100.

- Flyselskapene har etter hvert tilpasset kapasiteten til den noe lavere etterspørselen, og det begynner også å slå igjennom i prisen på de interkontinentale flyrutene. Derfor bør forbrukerne nok forvente små prisøkninger i løpet av 2010, vurderer Daglig leder Svein Erik Søgård fra reisesøkemotoren Travelmarket.no, som utgir Norsk Flyprisindeks.

Les også: Norwegian etablerer seg i Finland

Foto: ukjent

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart