-->

16. februar 2010

Norwegian med rutekutt på Rygge

Norwegian kutter ruter fra Moss lufthavn Rygge til våren. Rutene til Berlin, Praha og Budapest, Palanga og Valencia legges ned fra Østfold.
Det posistiver er at selskapet styrker innlandsmarkedet og lanserer to nye sommerdestinasjoner til Hellas og Tyrkia.
Norwegian gjør store endringer i ruteprogrammet fra Moss Lufthavn Rygge. Rutene til Berlin, Praha, Budapest, Alicante og Palanga legges ned i fra Rygge, og vil fremover bare flys fra Gardermoen. De tre førstnevnte har fram til nå vært trafikkert både fra Gardermoen og Rygge. Ruten mellom Rygge og Valencia legges ned for godt.

En del av kuttene kommer trolig av Ryanairs offensive satsing på Rygge fra slutten av mars, når det irske lavprisselskapet åpner sin første base i Norge med tre fly fast stasjonert på flyplassen, samtidig som de åpner en rekke nye ruter og vil samlet tilby 27 direkteruter fra Østfold.
Flere av Ryanairs nye ruter ville ha gått i direkte konkurranse med Norwegian hvis selskapet ikke hadde trukket seg på disse linjene.

Kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, sier at etterspørselen fra Rygge ikke er høy nok på disse rutene, og at de derfor velger å samle de rutene som flys både fra Gardermoen og Rygge, til Gardermoen.

- Vi ønsker heller å satse på Gardermoen på ruter hvor vi har høy frekvens, sier Skjeldam.

Nye Ruter til Tyrkia og Hellas
Fra 19. mai vil Norwegian fly en ukentlig avgang til Dalaman i Tyrkia. Fra slutten av juni settes opp to nye sommerruter til Hellas – Kreta (Chania) og Thessaloniki. Samtidig styrkes tilbudet fra Rygge til Athen og Antalya i Tyrkia fra midten av mai. Det blir heretter tre ukentlige avganger både til Antalya og Athen.

Styrker innlandsrutene
Flygningene til Tromsø blir heretter direkteruter og går ikke lenger via Bodø. Fra og med 28. mars vil reisende til Tromsø både kunne fly direkte, og de får økt rutetilbud med en avgang på lørdagene. Også Bodø, Bergen og Trondheim får ny lørdagsavgang fra Rygge fra samme dato. Også fra Gardermoen vil det om kort tid komme enda flere avganger til Nord-Norge.

Oppsummert blir bildet slik:

  • Berlin, Praha og Budapest legges ned på Rygge fra 27. mars, rutene samles på Gardermoen, der selskapet allerede flyr disse rutene.
  • Sommerrutene til Palanga og Valencia starter ikke opp igjen på Rygge, Palanga flys i fra Gardermoen.
  • Avgangene fra Rygge til Alicante og Malaga reduseres med en avgang i uken.
  • Tromsø får direkterute (ikke via Bodø), samt ny lørdagsavgang f.o.m. 28. mars
  • Bodø, Bergen og Trondheim får også lørdagsavgang fra 28. mars.
  • Rygge - Stavanger har kun kveldsavgang som nå.
  • Fra 19. mai vil Norwegian fly en ukentlig avgang til Dalaman i Tyrkia.
  • Fra 26. juni settes opp to nye sommerruter til Hellas – Kreta (Chania) og Thessaloniki.
  • Det blir tre ukentlige avganger til Antalya og Athen fra midten av mai.
- Vi har justert ruteprogrammet i tråd med den etterspørselen og de ønskene vi har sett fra våre passasjerer. Det er hyggelig å kunne gi våre passasjerer innenriks i Norge et langt bedre tilbud – ikke minst på lørdager. Samtidig øker vi på populære reisemål i Hellas og Tyrkia i sommer, avslutter Skjeldam.

I en kommentar til Osloairports.com sier markedssjef Silje Thoresen, ved Rygge sivile lufthavn AS:

- Vi er svært glade for de annonserte ruteendringene fra Norwegian, som gjør at vi opprettholder et bredt og godt tilbud fra Moss lufthavn Rygge. Med dette får vi mange nye og populære feriedestinasjoner i Hellas og Tyrkia, samtidig som vi får et styrket innenlandstilbud. Vi er svært fornøyd med det totale tilbudet våre flyselskaper tilbyr de reisende denne sommeren.

En samlet ruteoversikt for Rygge finner du her

Foto: P. Andrasovszky

annonse

oppdatert 16.02.2010 kl 21:38

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart