-->

27. februar 2010

Flere fly Oslo - Molde

Nettverksdirektør Snorre Andresen i SAS opplyser at selskapet fra og med 22. april vil utvide fra tre til fire rundturer daglig Oslo-Molde-Oslo på torsdager og fredager.
Tøffeste
Molde lufthavn Årø er nå slagmark for den tøffeste kampen SAS og Norwegian nå utkjemper på det norske innenriksnettet.

Fra før har Norwegian tre daglige rundturer mellom Molde og hovedstaden. Dermed blir det hele sju daglige rundturer torsdager og fredager.
Da SAS var alene på strekningen, hadde selskapet på det meste fem Osloavganger fra Molde.

Midt på dagen
Snorre Andresen opplyser at den nye rundturen med SAS vil ha avgang fra Gardermoen ca. kl. 1230, med retur fra Årø ca. kl. 1345.

Langt opphold
Norwegian bebudet tidligere denne måneden at selskapet vil sette opp et seinfly fra Gardermoen til Molde med avgang kl. 2215, og retur fra Årø kl. 0645 om morgenen. Samtidig tar Norwegian bort flyet mellom Oslo og Molde midt på dagen.

- Vi har sett at Norwegian endrer sine ruter, og det betyr at det blir et fryktelig langt opphold i flytilbudet på dagen mellom Molde og Oslo. Det ville ikke blitt noen avgang fra Molde til Oslo mellom kl. 1000 og kl. 1705. Her vil vi nå gå inn og prøve å hjelpe til, sier Snorre Andresen, som regner med at de nye avgangene vil ligge inne i selskapes bookingsystem tidlig i neste uke.

Utenlands
Snorre Andresen framholder at den nye avgangen fra Molde ca. kl. 1345 vil passe perfekt i forhold til SAS sine utenlandsavganger fra Gardermoen. SAS har i 16-17-tiden en rekke avganger til utlandet, bl a London Paris, Zürich, Brussel og Amsterdam.

- Er det marked for sju avganger mellom Molde og Oslo på en og samme dag?
- Ikke etter min vurdering, sier Snorre Andresen.

- Vil SAS opprettholde 0650-avgangen til Oslo når Norwegian setter opp en ny kl. 0645?
- Morgenrutene våre er kjempeviktig for distriktene. Morgenruta fra Molde til Oslo er så viktig i markedet at vi veldig gjerne ønsker å opprettholde den, sier Snorre Andresen.

Han legger samtidig til at to Osloavganger – med til sammen rundt 300 seter – nesten samtidig før kl. 0700 på morgenen, «forsiktig sagt er i overkant av det markedet i Molde trenger».

Overrasket
- Jeg var overrasket da Norwegian kom med den tidlige morgenavgangen. Samtidig forstår jeg hvordan de har tenkt. Når de går inn med en avgang fra Oslo til Molde så seint som kl. 2215, har de ikke noe valg, sier Snorre Andresen.

Fylle
Han registrerer at det blir veldig mange flyseter å fylle fra ett marked.

- Molde er den byen i Norge der konkurransen nå er tøffest. Vi liker å konkurrere, men dette er ikke gull, sier Snorre Andresen.

Overkapasitet
Han framholder at det er stor overkapasitet på Molde-Oslo. Det er den strekningen som har størst overkapasitet i hele landet.

- Vi må opptre ansvarlig i forhold til det, og ønsker ikke å dytte inn en masse flyseter det ikke er bruk for. Men torsdager og fredager tror vi det er marked for våre nye avganger, sier Snorre Andresen, som er klar på at SAS fortsatt vil satse på Årø. (rbnett.no)

Foto: dagbladet.no

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart