-->

21. februar 2010

Har trukket tilbake søknad om langruter

Lavprisselskapet Norwegian har trukket seg fra de tildelte avgangs- og landingstidene for selskapets planlagte direkteruter fra Oslo til USA og Thailand. Mest sannsynlig kommer ikke rutene i gang før til neste år. Norwegian hadde fått tildelt slots på Oslo Lufthavn fra slutten av mars for begge rutene i forbindelse med at selskapet kunngjorde at det ville satse også på langruter.




Neppe før 2011
Den nye lavprissatsingen skulle innebære ruter til New York (John F. Kennedy-flyplassen) og Bangkok fra våren av. I sin søknad opplyste Norwegian at de ville sette inn en Airbus A330 med plass til rundt 300 passasjerer.

Nå har imidlertid selskapet varslet Oslo Lufthavn at de ikke lenger ønsker å resevere avgangs- og landingstider for disse rutene fra i vår.
Ifølge kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik ser selskapet det som mest sannsynlig at rutene ikke kommer i gang før til neste år.
Norwegian holder imidlertid muligheten åpen for at oppstart kan komme til å skje i år:

- Det er fortsatt mulig å komme i gang før 2011, skriver Skånvik i en epost til Aftenposten.

Konkurrent
Kommersiell direktør i Norwegian, Daniel Skjeldam, har tidligere sagt til Aftenposten at planene om langruter har eksistert i selskapet siden 2008, men er blitt utsatt på grunn av de tidligere høye drivstoffprisene. Planene har omfattet ruter både fra Oslo, København og Stockholm.
Norwegians planer om å utvide satsingen til også å omfatte langruter, ble kjent etter at nykommeren Feel Air hadde gått ut med sine lavprisplaner for en tilsvarende satsing.
Feel Air har fortsatt ambisjon om å komme i gang med ruter fra Oslo og Stockhom til New York og Bangkok, og har også varslet at satsingen kan bli økt med flere enn de to flyene det planla å starte med.

Hard konkurranse
Med Norwegian og Feel Air på banen, vil det være tre ulike aktører med direkteruter til New York og Bangkok fra Oslo Lufthavn.
Det amerikanske selskapet Continental flyr i dag daglig direkte mellom Newark og Oslo, og denne ruten blir betraktet som en av de mest lønnsomme rutene selskapet har mellom USA og Europa. Til sommeren har Continental derfor varslet dobling av dagens trafikk til to daglige avganger tre dager i uken - onsdag, torsdag og lørdag i perioden 28. mai til 6. september.

Til Bangkok har Thai Airways hatt stor sukess med sin direkterute til Gardermoen som etter å ha startet med avgang 5 ganger i uken, nå har avgang hver dag.

Foto: osloairports.com

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart