-->

23. februar 2010

Norwegian blir strengere med håndbagasjen

Nå skal Norwegian bli strengere på å følge sine regler for håndbagasje. Det vil trolig innebære at flere blir tvunget til å sjekke inn håndbagasjen.
Flyselskapet er lei av at passasjerer tar med seg mer håndbaggasje enn hva som er tillatt.
Det er avisen iTromsø som melder at flyselskapet i fremtiden vil stoppe passasjerer som har med seg for mye eller for tung håndbagasje.

- Når folk har for mange og for tunge kolli går går det på både sikkerhet og bekvemmelighet løs, sier Åsa Larsson, presseansvarlig i Norwegian til iTromsø.

Til nå har flyselskapet opplevd at mange tar med for tung eller for stor bagasje, noe som fører til både overvekt og vankselig plassering av bagasjen.

- Det er i sin tur med på å gjøre det mindre komfortabelt for passasjerene, når man må sitte med vesker under setene, sier Larsson.

Må betale
Larsson presiserer at Norwegian med dette ikke skjerper reglene sine, men etterlever de eksisterende regler for håndbagasje.

- Det tror jeg de aller fleste passasjerer har forståelse for, sier Larsson.

At selskapet nå vil etterleve eksisterende regler for håndbagasje, innebærer at passasjerer med for tunge håndvesker eller for mange kolli blir bedt om å sjekke inn det de hadde tenkt til å ta med seg som håndbagasje. Dette vil innebære at man samtidig må betale avgift for innsjekket bagasje.

I følge VG har ikke SAS planer om å endre sine rutiner for bagasje. Når det gjelder Ryanair, så har dette selskapet allerede kjent for sine strenge bagasjeregler. Her er kun ett kolli tillatt som håndbagasje, og er denne for tung - tvinges du til å sjekke den inn.

Fotograf: ukjent

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart