-->

23. februar 2010

Nye aksjoner kan skape flykaos i Europa

Flygerne i Lufthansa har avsluttet sin streik, men nå har de begynt å streike i Frankrike. Og snart kan streik i British Airways skape enda mer kaos i flytrafikken.
Selv om streiken blant flygerne i Lufthansa er avblåst, vil selskapet først kunne operere normalt igjen fra fredag. Til og med torsdag vil selskapet operere med et redusert antall flyginger, opplyser en talskvinne for Lufthansa.

Samtidig har franske flygeledere innledet en fem dager lang aksjon. Den vil forstyrre flytrafikken i Frankrike og Europa, mens interkontinentale flyginger vil gå som normalt.
Franske luftfartsmyndigheter har beordret stans i 50 prosent av rutene til og fra Orly-flyplassen utenfor Paris, og hver fjerde flyging til Charles de Gaulle.

Fra Gardermoen flyr SAS og Air France til Charles de Gaulle, og Norwegian til Orly. Ingen av disse rutene er foreløpig berørt.

BA varsler streik
Også kabinpersonalet i det britiske flyselskapet British Airways har vedtatt å aksjonere. Streiken kan begynne i løpet av 28 dager, men påsken skal ifølge britiske medier være unntatt.
De kabinansatte i BA varslet opprinnelig streik i desember. Da la en britisk domstol ned forbud mot streik i BA i den travle jule- og nyttårstiden. Nå har 80,7 prosent av medlemmene i kabinorganisasjonen Unite stemt for et forslag om streik.

Det er heller ikke sikkert at Lufthansa går fri for nye aksjoner.
Selskapet er nemlig i konflikt også med 16.000 kabinansatte. De truer med aksjoner om ikke selskapet innfrir deres krav. Den nåværende avtalen utløper 28. februar. (vg.no)

annonse

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart