-->

28. april 2010

Kan halvere tiden for innsjekking

Permanente boardingkort kan kutte flyplasskøene. Venting og eviglange køer. Et nytt system kan halvere tiden det tar å sjekke inn på flyplassen - i alle fall når hverken aske eller andre overraskelser forstyrrer den normale trafikken. Samtidig kan ventetiden på bagasje bli betydelig redusert.

Eget, fast boardingkort
Det australske flyselskapet Qantas jobber nå med et prosjekt som skal testes ut i løpet av noen måneder, skriver australske medier .

Faste kunder - medlemmer av flyselskapets bonusprogram - vil etter planen bli utstyrt med permanente ombordstigningskort som de kan skanne når de sjekker inn. Dessuten vil de også få en egen, fast bagasjetag slik at de ikke lenger trenger å stå i kø og veie inn bagasjen.

Norwegian lytter interessert. Selskapet leter konstant etter nye måter å effektivisere driften på.
- Dette er absolutt en realistisk tanke. Allerede i dag kan du jo bruke mobiltelefonen eller kredittkortet ditt som reisebevis, men flyplassene er ikke satt opp for denne typen tag-er ennå, forteller kommunikasjonsdirektør Anne Sissel Skånvik til Aftenposten.no.

- Blant de første
Skånvik sier at selskapet er i dialog med Avinor om noe lignende som det Qantas holder på å utvlkle i Australia.

- Pr. i dag har vi ikke noe system for å kode tag-en, slik at det må skrives ut en ny for hver reise du gjør, ellers vil ikke bagasjesystemet på flyplassen vite hvor bagen skal hen. Vi tror imidlertid at dette vil komme etter hvert, til stor glede både for passasjerer og flyselskaper. Vi skal i alle fall være blant de første som ivrer for dette, men det krever at flyplassene kan bruke det, sier hun.

Avinor i Norge har i flere år jobbet med prosjektet «selvbetjent bag-drop», et fullautomatisk innsjekkingssystem der de reisende identifiseres gjennom fingeravtrykk.
Qantas på sin side sier de vil begynne å teste ut sitt nye system i Perth i juli.

- Dette er absolutt først i verden, og vi bryter grenser med dette, sa Steve Limbrick, salgsdirektør i Qantas, på en konferanse forrige uke. (aftenposten.no)

Illustrasjonsfoto

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart