-->

25. april 2010

Nå kan du gjøre reisekuppet

Hotell og flyselskaper er desperate.

Det verste flykaoset er kanskje over og igjen frister vårlige storbyer over hele Europa. Spørsmålet er om du våger å bestille en flybillett nå?
- Torsdagens flystans på Vestlandet sier litt om hvor usikkert det er, men jeg tror vi går mot en normalisering i flytrafikken. Dessverre har jeg ingen «hotline» til de som styrer den vulkanske aktiviteten på Island, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

I samme båt - i luften
Om folk bør ta sjansen på å bestille en flybillett til helgen eller neste uke, synes kommunikasjonsdirektøren er «kjempevanskelig» å svare på.
- Alle flyselskapene er i samme båt akkurat nå, og alle støtter seg til de retningslinjene vi får fra luftfartsmyndighetene. Både vi og kundene må forholde oss til flystans og sikkerhetssoner i løpet av kort tid, opplyser Skånvik.

Skulle en flyreise bli kansellert får passasjerene uansett pengene tilbake. Det alene gjør at Restplass-sjef Jason Eckhoff oppfordrer reiselystne til å kaste seg over tilbudene som nå finnes på flyreiser, hotell og pakketurer.

Melder om knallpriser
- Nå finnes det veldig mange tilbud, og det verste som kan skje er at man får pengene igjen om turen går i vasken. I tillegg er det jo en sjanse for at man blir stående igjen på vei hjem, men sjansen for at dette skal skje begynner å bli små, sier Eckhoff.
Han sammenligner dagens reisetilbud med de som kom i kjølvannet av terrorangrepene på USA 11. september 2001.
- For de som kaster seg rundt er det knallpriser både til europeiske storbyer og Sydenturer.
Et kjapt søk på Norwegians nettsider viser at fint går an å komme seg en tur til spanske Alicante fra Oslo-området for under 1000-lappen. Det samme gjelder for en «helgetur» til en rekke europeiske storbyer.

Syden for under 1500 kroner
På sine egne nettsider finner Eckhoff turer til Riga og Dublin for 800 kroner, og da inkluderer det både fly og opphold.
En ukestur til Rhodos koster ikke mer enn 1348 kroner med hotellrom. Og det finnes flere destinasjoner rundt Middelhavet der en uke koster rundt 1500 kroner. Disse prisene gjelder i tillegg en måned fram i tid.

- Tilbyderne er desperate, og hotellene sliter mest. Mange av disse, spesielt i storbyene er avhengig av sine forretningsreisende kunder. Når disse avventer neste tur og fikser avtaler på telefon eller organiserer videokonferanser, så må hotellene dumpe prisene.
Eckhoff forklarer også at det er mye dynamikk i hvordan prisene slankes.
- Det gjelder å fylle opp flyseter og senger, legger han til.
Skulle uhellet først være ute ordner de aller fleste flyselskapene i Europa opp i form av pengene tilbake eller tilsvarende transport.

- Når det kommer til bestilt overnatting er det tryggeste å bestille en pakkereise. Blir turen kansellert taper kunden heller ikke penger på hotellet. De som ordner seg hotellrom på egen hånd taper eventuelt de pengene. Her går det selvfølgelig an å bare reservere et hotellrom og eventuelt avbestille innenfor et avtalt tidspunkt, forklarer Eckhoff. (nettavisen.no)

Illustrasjonsfoto

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart