-->

3. juni 2010

Fly til åtte storbyer til under 1.000 kroner

Mye kan tyde på at de oversjøiske reisene denne sommeren blir dyrere enn normalt. Det viser siste utgave av Norsk Flyprisindeks, som utgis av reisesøkemotoren Travelmarket.no. De interkontinentale flyprisene ligger 40 - 50 % høyere enn for kun 10 måneder siden, mens de europeiske destinasjoner kun tegner seg for økning på mellom 10 % og 30 %. Derfor er det eksempelvis mulig å fly til åtte europeiske storbyer for mindre enn kr 1.000,- i høysesongen.Stadig billetter for under 1.000 kroner til Europa
Selv om flyprisene er på vei mot rekordhøyder de kommende måneder, er det ingen grunn til å fortvile hvis reisen går til en europeisk destinasjon. Det finnes stadig en lang rekke gode tilbud i markedet, hvis man ser seg godt om. Det viser den siste flyprissjekken i Norsk Flyprisindeks. Prisene i siste utgave av Norsk Flyprisindeks ble funnet i uke 22 og gjelder flyreiser som foretas i uke 26, dvs. i perioden fra 28. juni til 4. juli 2010.

Eksempelvis er Amsterdam, Berlin, København, London, Paris, Praha, Roma og Stockholm stadig innenfor rekkevidde for under kr 1.000,-, hvis avreisen skjer fra en av Oslo lufthavnene. Det er primært Norwegian og Ryanair som kan sikre at sommerens flyreise kan holdes innenfor et rimelig budsjett. Akkurat nå er beste tilbud Praha fra kr 628,- med Wizz Air og Roma fra kr 757,- med Ryanair, begge fra Sandefjord Torp.

Det er den harde konkurransen på det skandinaviske luftfartsmarkedet som bidrar til at prisene holder seg stabile på de europeiske flyreisene. Prisnivået de kommende måneder er allikevel stadig det høyeste i løpet av hele året. Det gir også utslag i flyprisindeksen hvor det er stigninger på 78 av 80 europeiske flypriser fra fem norske avreise byer.

Prisene stiger med over 100 % til USA
Om man ikke allerede har bestilt en oversjøisk reise i sommerferien må man belage seg på å skulle betale en relativ høy pris for flybilletten. De interkontinentale flyprisene ser ut til at ramme et høyt nivå i de kommende sommermåneder, med gjennomsnittlige stigninger på helt opp mot 30 - 50 % i forhold til prisnivået for bare 10 måneder siden.

Det er spesielt billettene til USA som er ettertraktet i høysesongen. Det er tradisjonelt en meget stor etterspørsel av flybilletter i sommermånedene, samt at flyselskapene har valgt å redusere kapasiteten på en rekke ruter. Det gir vesentlig høyere priser enn normalt. Således koster en returbillett til Los Angeles eller New York opp mot 120 % mer enn hva som var tilfellet for få måneder siden.

- Det er ikke uvanlig at billettprisene stiger i høysesongen, men noe tyder på at 2010 kan bli et relativt dyrt år for interkontinentale flyreiser. Derfor bør man heller ikke vente lenge med å bestille om man har aktuelle reiseplaner for høsten. Flyselskapenes reduserte kapasitet vil bety at prisene ryker i været, og skal man få billetter til en fornuftig pris må man være tidlig ute, sier Daglig leder Svein Erik Søgård fra Travelmarket.no.

Foto: lfv.se

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart