-->

4. juni 2010

Norwegian Express bliver til North Express

Denne artikkelen er sakset fra det danske nettstedet boarding.dk, og er gjenngitt i sin helhet på dansk.
Det norske luftfartsprojekt Norwegian Express har fået kraftig modstand fra lavprisflyselskab Norwegian Air Shuttle p.g.a. navneligheden. For at undgå en eventuel retssag, har det nye selskabs projektgruppe ændret navnet til North Express.
I marts måned blev endnu et højtflyvende norsk luftfartsprojekt præsenteret under navnet Norwegian Express. I efteråret var det Feel Air, der ville flyve lavpris fra Skandinavien til Bangkok og New York. Sidenhen har der været tavshed omkring selskabet.

Norwegian Express vil udfordre det SAS-ejede Widerøe på ruterne i Nord-Norge. Selskabet har kæmpet med an rejse en kapital på ca. 15 mio. norske kroner, hvoraf 10 mio. skulle komme fra en ekstern investor og de sidste 5 mio. norske kroner fra SpareBank1. Bestræbelserne på at skaffe den relativt beskedne kapital til det nye selskab ledes af bestyrelsesformand Gøte Aspen, der har 14 års erfaring fra luftfart i Norge og i udlandet som baggrund.

Men allerede nu må selskabet tage imod sig første nederlag. Navnet Norwegian Express faldt det norske lavprisflyselskab Norwegian for brystet, hvorefter det nye selskab har været tvunget til at finde et nyt navn for at undgå en eventuel retssag med den norske storebroder.

Bestyrelsesformand Gøte Aspen i det nye norske flyselskab har tidligere erkendt navneligheden. "Jeg er enig i, at navnene ligner hinanden. Dette har vi drøftet i bestyrelsen. Men vi mener at være i vores gode ret til at bruge Norwegian-navnet, da vort koncept er ganske forskelligt fra Norwegian Air Shutlle, og vi håber ikke, at vi bliver forvekslet med dem," udtalte Gøte Aspen i marts måned kort efter, at offentligheden fik kendskab til planerne.

Nu har Gøte Aspen offentliggjort selskabets nye navn. Det bliver North Express. men planerne for den første flyvning er endnu ikke blevet konkrete.
"Navnet bliver North Express og farven er fortsat orange," siger Gøte Aspen på selskabets Facebook-hjemmesiden.

Til gengæld kan man konstatere, at selskabet ICE INVEST AS står som indehaver af det nyregistrerede domænenavn northexpress.no, hvilket kunne tyde på, at investeringsselskabet domicileret i Mo i Rana angiveligt kan stå bag med økonomiske midler, hvis og når North Express kommer i luften.

Hvis North Express påbegynder sine flyvninger i løbet af efteråret, vil det givetvis være med leasede fly af typen ATR42-500.

Les også: Norwegian Express - en ny aktør på Oslo?

Foto: North Express

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart