-->

5. juni 2010

Ny bunn for SAS

Fem milliarder kroner har forduftet fra aksjeverdien i SAS på kort tid. Konkurrenten Norwegian er på vei forbi selskapet på Børsen.
SAS-aksjen har aldri vært handlet for så lite som den siste uken. Frem til fredag var ikke aksjen engang målbar i kroner.

- Det er ikke så morsomt å være en «penny stock», sier investorkontakt i SAS, Sture Stølen til Dagens Næringsliv lørdag.

SAS tar derfor konsekvensen av dette og gjennomfører en såkalt «reversed split», som i praksis betyr at én aksje på mandag destilleres ut fra 30 fra igår.

- Vi går fra tre milliarder aksjer til 329 millioner. Det blir da noe bedre likviditet i aksjen. Det går på litt psykologi, sier Stølen til avisen.
Han mener det er feil signaler når SAS-aksjen selges for ører. En SAS-aksje vil på mandag gå opp fra rundt 65 øre til nesten 20 kroner.

Emisjon fikk vinger
Tidligere i år var børsverdien på flyselskapene Norwegian og SAS omtrent den sammme på drøye 5 milliarder kroner. På et tidspunkt var det bare småpenger som skilte selskapene. Etter at SAS i april trykte opp nye aksjer og hentet inn 5,3 milliarder kroner i en emisjon, steg også markedsverdien på selskapet tilsvarende. Nå er det meste av dette forsvunnet. Fredag var SAS nede i drøyt 6 milliarder kroner, mens Norwegian lå på rundt 4,3 milliarder kroner.

- Det er en trist aksjeutvikling. Men uroen i markedet har jo vært formidabel for vår sektor. det er ikke noe i våre egne tall som tilsier dette, sier Stølen.

Og utviklingen for SAS var like trist på fredag som den har vært de siste månedene, mens Norwegian på sin side hadde en fin stigning etter å ha presentert positive passasjertall. Hade det ikke vært for emisjonen i april, ville Norwegian hatt en betydelig høyere aksjeverdi enn SAS.

- Det blir en hypotetisk påstand. Men ved en emisjon får man jo en økt "market cap", og så skal du vise at du leverer, og det re litt for kort tid for oss å vise det nå, sier Stølen. Mandag leverer SAS trafikktallene for april.

Penny Stock:
Direkte til norsk en pennyaksje, eller øreaksje. Britisk penny share.
Er gjerne en aksje som handles til lave priser og med lav børsverdi (market cap), og da gjerne utenfor de ordinære børsene. En penny stock blir gjerne sett på som en høyrisikabel spekulasjonsaksje.

Illustrasjonsfoto: vettavisen.no

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart