-->

27. august 2010

Flyprisene stuper

Prisen på de billigste flybillettene fra Oslo til utlandet har gått ned med en tredel det siste året. Størst prisfall har ruter til nabolandene og til Berlin, Paris og Roma.
De som reiste med ett av lavprisselskapene fra Gardermoen, Rygge eller Torp til en av de ti mest populære byene i Europa i midten av september i fjor, betalte i gjennomsnitt 637 kroner for en tur/retur-billett.

Gjennomsnittprisen for en tilsvarende reise i høst har sunket til 422 kroner, viser siste utgave av Norsk Flyprisindeks.

Prisnivået på billigbilletter til europeiske reisemål har med andre ord sunket med hele 34 prosent det siste året. Flyprisindeksen utgis av reisesøkemotoren travelmarket.no.

Sist vinter var det tendenser til en liten prisøkning ut fra Norge. Heller ikke askeskyen i april førte til merkbar reduksjon i prisene, mot ekspertenes forventning. Men sett under ett har altså nedgangen vært kraftig det siste året.

Norwegian og Ryanair
Norwegians ruter til København og Stockholm og Ryanairs flygninger til Berlin, Paris og Roma står for den kraftigste nedgangen i billettprisene.

Ifølge prisindeksen vil midten av desember (uke 50) tradisjonelt være det tidspunktet da høstsesongens billettpriser vil være aller lavest.
Indeksen spår også at de beste mulighetene for ekstra lave flypriser til våren blir den første uka i mai. Med avreise fra en av flyplassene rundt Oslo, vel å merke.

De som skal fly fra Tromsø, Trondheim, Bergen eller Stavanger kan regne med at den andre uka i februar vil ha årets laveste prisnivå på flybilletter.
Prisfallet er ikke like tydelig på oversjøiske langreiser, selv om det også der er tendenser til en viss generell reduksjon.
Billetter til Bangkok fra Bergen og Trondheim, til Dubai fra Oslo og til Sydney fra Trondheim og Oslo er blitt dyrere det siste året. De øvrige interkontinentale destinasjonene er blitt billigere.

Se den siste Flyprisindeksen fra Travelmarkets med aktuelle pristrender på utvalgte destinasjoner (ekstern lenke)

Travelmarkets gebyrguide (ekstern lenke)

Illustrasjonsfoto

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart