-->

30. august 2010

Ryanair i strupen på Norwegian

I forrige uke kunngjorde Norwegian at de starter med flyginger fra Sandefjord Lufthavn Torp til Alicante i Spania med oppstart 6. november. Ryanair har trafikkert denne ruten i sommen, men hadde fjernet Alicante som destinasjon i sitt vinterprogram fra Torp. Derfor så det ut som om Norwegian ville bli alene om å fly til den spanske solkysten.Mandag ble det klart at Alicante er tilbake i Ryanairs vinterprogram fra Torp. Og ikke bare det. Avgangene blir omtrent helt like.

Norwegian vil fly hver lørdag med avgang fra Torp klokka 15.25. Ryanairs avgang vil bli 15.00. Hjem fra Alicante flyr Ryanair klokka 10.50, ti minutter før Norwegian som har avgang klokka 11.


Var ikke klar over endringene
Da Sandefjords Blad kontakter administrerende direktør på Sandefjord Lufthavn Torp Alf-Reidar Fjeld for å få en kommentar, er han ikke klar over endringene i Ryanairs program og ber om litt tid til å sjekke det ut. En time senere har Fjeld fått bekreftet våre opplysninger.

– Om det er rom for begge to vil jo tiden vise. Jeg håper bare ikke de ender opp med å fly ulønnsomt, sier Fjeld. Han skulle heller ønske at selskapene hadde gått inn for å supplere hverandre framfor å fly nesten vinge mot vinge til samme destinasjoner.

Presseansvarlig i Norwegian Åsa Larsson var heller ikke klar over konkurransen de nå får på Torp, men sier de ikke ser så alvorlig på det.

– Vi vil alltid møte konkurrenter. Det har vi både på Rygge, Gardermoen og andre flyplasser vi flyr til og fra. Vi er trygge på det vi gjør og responsen på den nye ruten fra Torp har så langt vært veldig god, sier Larsson.

Billigere å fly Ryanair
Sandefjords Blad har tatt en uformell prissjekk av de to selskapene og den viser at Ryanair kommer noe billigere ut enn sin norske konkurrent.
Avisen søkte på pris med utreise fra Torp 6. november med hjemreise fra Alicante 13. november. Begge prissjekkene ble gjort på selskapenes hjemmesider.

Når de sjekket Ryanair har vi lagt inn at vi skal sende en koffert i tillegg har vi huket av for priority boarding. Med avgifter kommer da prisen på 992,20 kroner. I tillegg legger de på en avgift på 50 kroner for å betale med kredittkort.

Norwegian har ikke priority boarding, men du kan betale ekstra for setereservasjon. Prisen med dette og bagasje kommer da på 1.277 kroner, i underkant av 300 kroner mer enn det irske lavprisselskapet.
Åsa Larsson sier de alltid vil jobbe for at de skal kunne være så billig så mulig for de reisende, men kan ikke si noe om de vil sette ned prisene for å møte konkurransen fra Ryanair.

- Ryanair får gjøre som de vil, sier Larsson og legger til at de gleder seg stort til å starte med flyginger fra Torp.

Salgs og markedsansvarlig for Ryanair i Norden Elina Haakarainen var ikke tilgjengelig for kommentar.

Foto: fra Facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart